Мелоні раніше відвідувала Київ / фото УНІАН

Президент України Володимир Зеленський може здійснити короткотривалий візит до Риму. 

Про це повідомляє італійське видання ANSA з посиланням на декілька обізнаних міжнародних джерел. Приїзд Зеленського може відбутися у найближчі дні для зустрічі з прем'єр-міністром Італії Джорджею Мелоні в рамках ряду візитів до декількох країн-членів ЄС. 

Офіційно в італійському уряді поки не підтвердили дані про цей візит. 

Відео дня

Крім того, за даними джерел у Ватикані, можливо, що 13 травня Папа Римський Франциск зустрінеться з Зеленським. Але офіційного підтвердження поки що теж немає. 

Закордонні візити Зеленського

Зеленський нещодавно відвідав Гельсінки (Фінляндія) і Гаагу (Нідерланди). 

Німецькі ЗМІ повідомляли, що президент України у найближчі декілька днів відвідає Берлін для зустрічі з канцлером Німеччини Олафом Шольцем і президентом Франком-Вальтером Штайнмаєром. 

Підтримка Італії

26 квітня Ппезидент України Володимир Зеленський під час телефонної розмови обговорив з прем’єр-міністром Італії Джорджею Мелоні продовження оборонної співпраці. 

21 лютого Мелоні відвідала Україну. На зустрічі президента України та прем’єра Італії в Києві йшлося про нові санкційні кроки проти агресії Росії та долучення до реалізації української формули миру. 

Україна очікує від Італії та Франції отримати зенітно-ракетний комплекс SAMP/T-Mamba. Цей ЗРК дозволить протистояти балістичним ракетам, які застосовують російські загарбники.

Вас також можуть зацікавити новини: