Зеленський попередив, на що влада України реагуватиме миттєво та жорстко

Чим міцніша єдність українців, тим швидше буде перемога України над РФ, зазначив президент.

Президент України Володимир Зеленський наголошує, що якщо хтось спробує зіграти проти незалежності України - політичної, економічної чи духовної, - вона відповідатиме миттєво і жорстко.

Українці мають берегти свою єдність, про це він сказав у своєму щорічному посланні до Верховної Ради про внутрішнє та зовнішнє становище України.

"Ми маємо берегти її попри будь-які особисті емоції, будь-які особисті інтереси. Єдність - це те, що дозволяє нам зараз зміцнювати суспільство, нашу державу, перемагати разом і змінювати негативні тенденції нашої багатовікової історії. Чим сильніша єдність, тим більшою і швидшою буде наша з вами перемога", - підкреслив він.

Глава держави додав, що в єдності українці мають бути рівними.

"Рівними в єдності. І це зараз виклик. Дуже важливий момент. Ніхто на фронті не зрозуміє тих, хто маючи будь-яку політичну вагу чи будь-яку владну позицію, буде намагатися повернутися до старого життя. До життя до 24 лютого. І якщо хтось спробує зіграти проти незалежності України - чи політичної, чи економічної, чи духовної незалежності, - наша держава буде відповідати миттєво і жорстко", - наголосив Зеленський.

Він додав, що в світі не існує такого золота для хрестів чи будь-чого ще, яке могло б "перекрити моральну іржу від зв'язків з державою-терористом".

"І вибачте, якщо хтось з політичного класу України думає, ніби коли він спускається на лижах з гори, то цим мотивує солдатів підніматись з окопів і йти у наступ, - це ознака божевілля, і таких в політиці не буде. Я прошу всіх залишити вдома особисті амбіції та працювати на захист нашого спільного дому. Працювати разом з державою так, як потрібно для захисту свободи і наших людей", - закликав президент.

Зеленський зауважив, що коли триває така жорстока війна - це "не час для особистої політичної партизанщини десь тут у тилу, в медіа чи тим більше в столицях держав, які нам допомагають".

Виступ Зеленського сьогодні в Раді - що найважливіше треба знати

Президент України 28 грудня виступив у парламенті та підбив підсумки цього року. Під час виступу Зеленський, зокрема, заявив, що Захід перестав боятися Росію, і наша країна стала одним із лідерів вільного світу.

Крім того, очільник нашої держави повідомив, що від російських загарбників вже вдалося звільнити понад 1 тис. 800 наших населених пунктів.

Варто зазначити, що армія України розпочала контрнаступ наприкінці літа. Загальні втрати Росії в Україні становлять близько 103 тисяч 770 ворогів.

Вас також можуть зацікавити новини: