
Брауні – знаменитий американський десерт. Це смачна, ніжна й соковита випічка, що просто тане в роті. Головною особливістю Брауні є те, що шоколадні тістечка повинні залишатися злегка вологими всередині.
Тягуча шоколадна консистенція, приголомшливий аромат шоколаду і ванілі – Брауні варто скуштувати. Він ідеальний з кавою або молоком, чудово підійде на святковий стіл.
До того ж ці ласощі дуже легко приготувати, а ваші близькі або гості будуть у захваті, спробувавши шоколадні Брауні.
Шоколадний Брауні
- Шоколад (80%) або молочний – 100 г
- Цукор – 300 г
- Яйця – 5 шт.
- Какао-порошок – 5 ст. л.
- Масло вершкове – 200 г
- Борошно – 1,5 ст.
- Розпушувач тіста – 0,5 ч. л.
- Сіль – дрібка
- Олія – 1 ч. л.
Яйця з цукром збити міксером у пухку масу.
Поламати шоколад, додати вершкове масло і розтопити на водяній бані.
Обов’язково просіяти борошно та какао, додати розпушувач і сіль. Перемішати.

З’єднати всі три маси в одну, перемішати. Тісто має бути середньої консистенції.
Розігріти духовку до 180° С.
Форму для запікання (брати з запасом, тісто збільшиться в об’ємі) змастити олією й присипати борошном.
Вилити тісто у форму (можна посипати зверху товченими горішками у шоколаді). Випікати Брауні не більш ніж 20-25 хвилин.
Брауні з печивом та горіхами
- Шоколад темний – 100 г
- Яйце куряче – 3 шт.
- Масло вершкове – 100 г
- Горіхи (будь-які, на власний смак) – 30 г
- Печиво – 50 г
- Цукор – 75 г
- Борошно – 25 г
Печиво та горіхи порубати не дуже дрібно.
У мікрохвильові на середній потужності розтопити вершкове масло та шоколад. Додати в шоколадну суміш печиво й горіхи, акуратно розмішати.

Окремо змішати, не збиваючи, яйця, цукор і борошно. Додати в шоколадну масу.
Квадратну форму змастити маслом і присипати борошном, перелити в неї тісто.
Випікати 30 хвилин при 180°С, остудити у формі, пиріг трохи осяде. Порізати на шматочки.
Брауні з сиром і малиною
- Шоколад чорний – 180 г
- Сир м’який – 250 г
- Малина (заморожена або свіжа) – 120 г
- Цукор – 200 г
- Борошно – 100 г
- Масло вершкове – 100 г
- Яйця курячі – 3 шт.
- Цукор ванільний – 10 г
- Розпушувач – 0,5 ч. л.
- Сода – 0,25 ч. л.
- Сіль – дрібка
- Цукрова пудра – за смаком
- Олія – для змащування форми
Якщо малина заморожена, то її попередньо розморожувати не треба.
Шоколад поламати на шматочки, додати вершкове масло. Розтопити на водяній бані. Розтоплену масу перемішати й поставити охолоджуватися.
Відділити яєчний жовток (білок знадобиться пізніше), додати цукор (60 г). Перемішати цукор з жовтком і додати сир. Перемішати все це в однорідну масу.
У борошно додати розпушувач, соду та сіль. Перемішати.
Коли шоколадна маса охолоне, додати в неї ванільний цукор.
Читайте такожЯк приготувати неймовірний "Медовик": рецепти ніжно-соковитого торта
Далі слід з’єднати шоколадну масу з рештою яєць і раніше відкладеним білком. Додати решту цукру й обережно перемішати. Додати борошняну суміш, перемішати.
Має вийти негусте шоколадне тісто для Брауні.
Форму для випікання Брауні змастити соняшниковою олією, боки та дно обсипати борошном. У форму виливаємо половину шоколадного тіста.
Далі довільно викладаємо сирну масу. Сирну масу накриваємо другою половиною шоколадного тіста.
Дерев’яною шпажкою робимо довільні візерунки по поверхні. Зверху викладаємо малину.
Відправляємо Брауні випікатися в розігріту духовку при температурі 160°С. Випікаємо близько 50-60 хвилин. Готовність перевіряємо дерев’яною шпажкою. При зануренні по краях шпажка має залишатися сухою, а в середині пирога – з невеликою кількістю крихт.