Як козаки джигітів медовухою пригощали (фоторепортаж)

Як козаки джигітів медовухою пригощали (фоторепортаж)

Козацька чайка "Спас" прибула до Батумі на два дні раніше запланованого. Привезли гостинці – українську медовуху та козацький куліш. Грузини у боргу не залишились -  і завантажили на борт десять діжок вина...

Як і обіцялося, козацька залога вирушила з Криму на справжній козацькій чайці “Спас”. Перший морський похід копії старовинного судна виявився вдалим, і козаки прибули до кінцевого пункту – грузинського порту Батумі - на два дні раніше запланованого. Привезли гостинці – українську медовуху та козацький куліш. Та й самі, зрозуміло, без подарунків не залишились – відгуляли День незалежності Грузії, а ще й забрали на борт десять діжок вина.

Прощальний залп перед виходом з Севастополя. А отак колись і турків валили!

Гей, на палубі! Заберіть хтось швартовий!
Смачний куліш. Дивись, аби грузинським козакам вистачило!
Який там зюйд-вест? Ти пальцем покажи!
Слющяй, а кіто ето у ніх на рулє стоіт? Нє сам Святой Пьотр, а?
Записи в морському щоденнику: “Все давно випили і з’їли. Харчуємось морськими їжаками. Коли вже та сонячна Грузія?”
Найкращий спосіб пережити плавання козакові – впасти у глибокий, як морська хвиля, сон
Вигляд на чайку з висоти польоту морської чайки
Козак ти чи холоп? А ну вдягай шаровари – оно вже грузинський берег видно!
Ми їх медовухою – вони нас – чачею. Отака українсько-грузинська дружба
Кров грузинська гаряча... Приймали козаків відповідно

Фото Дмитра Купріяна/УРА-Інформ

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter