"Антивакс" Стахів пройшов судово-психіатричну експертизу / скріншот з Facebook Остапа Стахіва

Одного з лідерів антивакцинаторів, 36-річного Остапа Стахіва випустили з психлікарні після проходження судово-психіатричної експертизи.

Про це він повідомив на своїй сторінці в Facebook.

"Я проходив судово-медичну експертизу в цій лікарні... Але вже сьогодні я їду додому, вже зібрав речі, заніс в машину... Пройшов їхню комісію... Подивимося, що там напишуть, думаю, все буде добре", - сказав Стахів.

Відео дня

Цю інформацію підтвердив речник прокуратури Львівської області Данило Антощак, пише Суспільне.

"Поки до нас офіційно висновок експертизи не надходив. Фактично, ця експертиза сьогодні (29 грудня, - УНІАН) тільки закінчилася", - сказав Антощак.

Читайте такожПрофесійний провокатор чи розкручений антивакцинатор: хто такий Остап Стахів

У чому підозрюють Стахіва

16 листопада в квартирі Остапа Стахіва у Львові працівники СБУ провели обшук. Згодом у спецслужбі повідомили про оголошення підозри лідеру "антивакцинаторів" за ст. 109 (дії, спрямовані на насильницьку зміну або повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади) Кримінального кодексу України.

За даними СБУ, антиукраїнська мережа під "антивакцинаторськими" гаслами намагалася дестабілізувати суспільно-політичну ситуацію в державі. За попередньою інформацією, дії її учасників координували російські куратори.

18 листопада Галицький районний суд Львова обрав йому запобіжний захід у вигляді утримання під вартою з альтернативою застави у розмірі 998800 гривень. Прихильники Стахіва внесли за нього цю заставу і вже 1 грудня його випустили з СІЗО.

30 листопада суд ухвалив рішення про проведення Стахіву судово-психіатричної експертизи, яка тривала майже 30 днів у спеціалізованій лікарні у Львові.

Вас також можуть зацікавити новини: