Стахіва підозрюють у спробі повалити конституційний лад в країні / Скріншот

Відомого львівського блогера, "антивакцинатора" Остапа Стахіва сьогодні, 1 грудня, випустили із СІЗО під заставу у 998,8 тис. грн.

Про це кореспонденту УНІАН повідомив речник прокуратури Львівської області Данило Антощак.

"Стахів вийшов із СІЗО, щойно необхідна сума застави надійшла на рахунок суду. Тепер він мав би прибути до психіатричної лікарні на обстеження, як того вимагає рішення суду. Однак чи його туди повезуть, чи він має з’явитися сам – не знаю, оскільки ми вже за ним не наглядаємо", - розповів він.

Відео дня

Як повідомив УНІАН заступник головного лікаря з експертизи Львівської обласної психіатричної лікарні Андрій Маланчук, Стахів вже прибув до вказаного медзакладу.

Читайте такожВ Одеській області машина вбила людину й зникла"Спочатку його привезли, а потім він поїхав додому, перевдягнувся і сам вже повернувся. Тут він пробуде місяць", - сказав медик.

У чому підозрюють Стахіва

16 листопада в квартирі Остапа Стахіва у Львові працівники СБУ провели обшук. Згодом у спецслужбі повідомили про оголошення підозри лідеру "антивакцинаторів" за ст. 109 (дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади) Кримінального кодексу України.

За даними СБУ, антиукраїнська мережа під "антивакцинаторськими" гаслами намагалася дестабілізувати суспільно-політичну ситуацію в державі. За попередньою інформацією, дії її учасників координували російські куратори.

18 листопада Галицький районний суд Львова обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою застави у розмірі 998 800 гривень.

30 листопада суд ухвалив рішення про проведення Стахіву судово-психіатричної експертизи.

Вас також можуть зацікавити новини