Данілов висловився на рахунок англійської мови в Україні \ фото УНІАН

Секретар Ради національної безпеки й оборони (РНБО) Олексій Данілов вважає, що англійська мова, як і українська, в Україні має бути обов’язковою.

Про це він сказав в інтерв’ю Радіо Свобода.

"Я за дві мови в нашій країні. Англійська мова має бути обов’язкова. Тому що, якщо ми кажемо про цивілізований світ, то англійська мова – це мова цивілізованого спілкування. І ми маємо розуміти, що англійську мову мають знати всі. Хто вже літні, складно, то це одна справа, а, починаючи з дитячого садочка, у школах це має бути", - наголосив Данілов.

Відео дня

Також, на його думку, треба позбавитися кирилиці і перейти на латиницю.

Як повідомляв УНІАН, у тому ж інтерв’ю Олексій Данілов заявив, що вважає, що країни-партнери України по "Кримській платформі" мають перейти до активних дій у зв’язку з ситуацією в окупованому Криму.

"Мені дуже приємно і я був дуже вражений, коли така кількість партнерів підтримала "Кримську платформу", але після цього мають бути дії", - сказав він.

Зазначимо, що не так давно позаштатний радник глави Офісу президента Олексій Арестович заявив, що перейменував би російську мову. Згодом він пішов далі й запропонував дати подвійну назву Україні, назвавши її Україна-Русь. За його словами, він запропонував цю ідею кілька місяців тому, багато людей досі роздумують щодо неї.

Примітно, що спікер Верховної Ради Дмитро Разумков, коментуючи ідею Арестовича, заявив, що "іноді краще жувати, ніж говорити".