Батько втратив сина на війні / скріншот

На Буковині батько загиблого військового облаштував комп’ютерний клас у школі, де раніше навчався хлопець. На цю справу віддав гроші, які отримав як компенсацію після втрати сина.

Як йдеться в сюжеті ТСН, учні Хотинської школи на уроці інформатики сидять на потужних комп'ютерах. Колись тут і мріяти не могли про таку техніку. Давнє бажання школярів та вчителів мати потужні ПК втілив у життя пан Леонід.

Чоловік пригадує, як водив до цієї школи свого сина Василя. Торік він загинув на війні, захищаючи нашу країну від окупантів, бійцю було 30 років. У пам'ять про сина Леонід вирішив обладнати комп'ютерний клас. 

На стіні нового класу - портрет полеглого Василя Мороза. Пан Леонід вдивляється у нього, тішиться, що тепер діти досхочу займатимуться комп'ютерною графікою та програмуванням. "Він дуже любив комп'ютери, він ними жив", - каже батько полеглого бійця. 

У 2021 році Василь підписав контракт й пішов воювати у Попасну, там його й застала велика війна. Боєць загинув, й коли батько отримав компенсацію, він одразу вирішив пожертвувати частину грошей на школу. "Вчинок батька вражає", - каже директорка Хотинської школи Олена Горбова.

Як родини, які втратили рідних на війні, допомагають Україні

Раніше вдова українського військового Анастасія Лепендіна значну частину грошей з компенсації за його загибель передала волонтерам для підтримки ЗСУ

А на Прикарпатті мати льотчика-винищувача Степана Тарабалки взялася облаштовувати оздоровчий центр для українських бійців.

На Рівненщині Марія Пешко втратила на війні єдиного сина. На згадку про нього зробила подарунок дітям-односельцям - сучасний спортивний майданчик.

На Волині шестеро дітей загиблого українського воїна зворушили всіх своїм вчинком. Вони наколядували на Різдво 2075 гривень й передали їх на потреби ЗСУ.

Вас також можуть зацікавити новини: