Блінкен вже у Києві / фото REUTERS

До Києва сьогодні, 6 вересня, з офіційним візитом прибув державний секретар Сполучених Штатів Америки Ентоні Блінкен. Він зустрінеться з президентом України Володимиром Зеленським.

Як повідомляє "Європейська правда", наразі відомо, що американський посадовець вже перебуває в столиці України.

Про можливість його візиту ЗМІ дізнались ще напередодні, однак Держдеп США відмовився підтверджувати цю інформацію. Зараз у Telegram-каналах публікують кадри перекритого центра міста.

Згодом у Міністерсві закордонних справ України підтвердили, що Блінкен перебуває вже в Києві.

"Держсекретар США Ентоні Блінкен розпочав візит до України з відвідання Берковецького кладовища, де вони разом з міністром закордонних справ України Дмитром Кулебою віддали шану полеглим українським героям", - зазначається у Telegram МЗС.

Блінкен віддав шану полеглим українським героям / фото t.me/Ukraine_MFA

Війна в Україні: підтримка з боку США

Як повідомляв УНІАН, з початку повномасштабної війни США надають Україні військову та фінансову підтримку. Загальна допомога Штатів за майже півтора року війни оцінюється в $66,2 мільярда. Це найбільший обсяг підтримки, яку США надали будь-якій країні світу з часів плані Маршала. 

29 серпня Блінкен оголосив про надання нового пакету допомоги на $250 млн. До нього увійшли ракети AIM-9M для протиповітряної оборони, боєприпаси для HIMARS, обладнання для розмінування та інші засоби.

Як відомо, це вже третій візит Блінкена до України під час війни. Вперше він приїхав разом з очільником Пентагону Ллойдом Остіном у квітні 2022 року. Вони обговорювали з українською владою питання постачання необхідного Україні сучасного озброєння та нової військової допомоги з боку США.

Вже 8 вересня держсекретар США знову відвідав Україну. Тоді він відвідав Ірпінь на Київщині, де особисто побачив наслідки військової агресії РФ.

Вас також можуть зацікавити новини: