Україні загрожує вторгнення РФ в красиву дату, вважає експерт / фото REUTERS

Російська Федерація може вдертися в Україну у дзеркальну дату – 22.02.2022 року, влада РФ орієнтується на громадську думку і намагається зробити все красиво.

Російська влада вибирає красиві дати, щоб посилити емоційне прийняття населення якогось рішення, прийнятого президентом Володимиром Путіним, повідомляє "Дім", посилаючись на відомості соціального і політичного психолога Валентина Кіма.

"Початок війни в Грузії – 8.08.08. Дата була обрана невипадково. Вони намагаються зробити все красиво не тому, що вони нумерологи, а тому що вони орієнтуються на громадську думку в тому чи іншому сенсі", – заявив співрозмовник.

Відео дня

За його словами, мета влади Росії полягає в тому, щоб посилити емоційне прийняття того чи іншого рішення Путіна завдяки цифрам, датам, а також історичним аналогіям.

Раніше екс-посол України в США Валерій Чалий говорив, що Володимир Путін, підписавши указ, в якому йдеться про введення військ на захоплену частину Донецької та Луганської областей, оголосив війну українській державі.

Нагадаємо, Володимир Путін 21 лютого підписав укази про визнання Росією незалежності "ЛДНР". Пізніше документи були опубліковані, в одному з пунктів йшлося, що російська сторона введе на частину Донецької та Луганської областей військових нібито з "миротворчою місією".

Після цього президент Володимир Зеленський сказав, що Київ вважає дії влади РФ порушенням свого суверенітету. Лідер української держави зазначив, що у світі її продовжать визнавати в колишніх кордонах.

Агресія РФ проти України та загроза вторгнення – що потрібно знати

У 2014 році РФ захопила український Крим, а потім підтримала бойовиків, які на частині Донбасу створили так звані "ДНР" і "ЛНР". На частину сходу української держави також вдерлися війська РФ. 

Для розв'язання конфлікту були підписані Мінські угоди. РФ не визнала себе стороною конфлікту і стверджувала, що протистояння є "внутрішньоукраїнським".

Восени минулого року російська сторона загострила ситуацію на кордоні з Україною – стягнула багато військових і техніки. Після цього в Україні та на Заході не раз говорили, що є загроза вторгнення.

У середині лютого 2022-го на частині Донбасу загострилася ситуація – бойовики відкривали вогонь по населених пунктах, а звинувачували у збройних провокаціях українську сторону. Пізніше в "ЛДНР" оголосили масову евакуацію населення в РФ та "мобілізацію".

Вас також можуть зацікавити новини: