Президент звернувся до українців / фото: скріншот

Президент України Володимир Зеленський заявив, що Україна однозначно кваліфікує останні дії Росії як порушення суверенітету та територіальної цілісності нашої держави.

Про це він повідомив у відеозверненні до українців.

"Україна однозначно кваліфікує останні дії Російської Федерації як порушення суверенітету та територіальної цілісності нашої держави", - зазначив президент.

Відео дня

За його словами, уся відповідальність за наслідки через ці рішення покладається на політичне керівництво Росії.

"Визнання незалежності окупованих районів Донецької та Луганської областей може означати односторонній вихід Росії з Мінських домовленостей та ігнорування рішень в рамках "Норманді", - вважає Зеленський.

Він підкреслив, що це підриває мирні зусилля та руйнує наявні переговорні формати.

"Сьогоднішніми та завтрашніми можливими рішеннями Росія свої війська, які фактично перебували в окупованих районах Донбасу з 2014 року. Країна, яка 8 років підтримувала війну, не може підтримувати мир як вона це заявляє", - впевнений глава держави.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 21 лютого, президент Росії Володимир Путін ухвалив рішення про визнання терористичних угруповань "ДНР" та "ЛНР". Про це він заявив у ході телезвернення ввечері. "Вважаю за необхідне ухвалити давно назріле рішення - негайно визнати незалежність і суверенітет "ДНР" і "ЛНР". Прошу Федеральні збори РФ підтримати це рішення, а потім ратифікувати договори про дружбу і взаємодопомогу з обома "республіками", - заявив президент країни-агресора.

Офіс генерального прокурора України відкрив кримінальне провадження у зв'язку із закликами до вчинення умисних дій з метою зміни меж території України.

Вас також можуть зацікавити новини: