Кока-Кола спільно з Товариством Червоного Хреста України передадуть українцям 54 генератори та 5 тисяч спальних комплектів

Кока-Кола спільно з Товариством Червоного Хреста України передадуть 54 генератори та 5 тисяч спальних комплектів українським громадянам, які найбільше цього потребують, повідомили у компанії.

"Компанія Кока-Кола, Coca-Cola HBC та Фундація Кока-Кола продовжують підтримувати Україну у ці складні часи. Завдяки співпраці Фундації Кока-Кола та Товариства Червоного Хреста України, 54 електрогенератори наразі передаються до лікарень, шкіл, дитячих садків, інтернатів та центрів для тимчасово переміщених осіб", - повідомили у компанії Кока-Кола.

Згідно з повідомленням, 40 з цих 54 генераторів мають потужність 10 кВт, а 14 - по 50 кВт кожен. Вони будуть розміщені переважно у місті Запоріжжя, яке знаходиться відносно близько до лінії фронту, населених пунктах Львівської області, що стали домівкою для сотень тисяч українців, та кількох територіальних громадах Закарпаття. 

Відео дня

Спальні набори, а їх 5000, складаються з ковдри, подушки, постільної білизни та рушника. Вони будуть направлені до 17 закладів, що приймають внутрішньо переміщених осіб. 

"Модульне містечко для ВПО у Сихівському районі Львова отримає 1 410 комплектів, Житомирська лікарня № 1 - 485 комплектів, 220 комплектів - гуртожиток Запорізької політехніки та інші", - уточнили у компанії.

Кока-Кола не вперше допомагає українцям, що постраждали від війни. У грудні 2022 року компанія доставила в Україну 70 тисяч продуктових наборів.

"Взимку Кока-Кола привезла в Україну 70 тисяч продуктових наборів для мешканців постраждалих громад та внутрішньо переміщених осіб, а зараз Фундація Кока-Кола посилює заклади, які приймають внутрішньо переміщених осіб - модульні містечка, гуртожитки, лікарні, інтернати, амбулаторії та інші, забезпечуючи їх ковдрами, подушками, постільною білизною та генераторами. Також електрогенератори поїдуть до громад у різних куточках України. Це зробить громади менш вразливими та більш захищеними, більш стійкими до викликів", - говорить директор з корпоративних зв’язків та сталого розвитку Coca-Cola HBC в Україні, Вірменії та Молдові Андрій Бублик.

Крім того, Кока-Кола взяла на себе зобов'язання відновити зруйнований дитячий садок у селі Богданівка Броварського району.

Для того, щоб продовжувати надавати ефективну допомогу українським громадам, Кока-Кола зміцнює співпрацю з Товариством Червоного Хреста України.

"Понад 14 років триває співпраця Товариства Червоного Хреста України з Системою Компаній Кока-Кола в Україні. З початку повномасштабного вторгнення ми акумулюємо всі можливі ресурси та працюємо над тим, аби допомогти якомога більшій кількості людей. Адже об’єднуючи наші зусилля, ми допоможемо багатьом людям та громадам, що опинилися у скрутному становищі", -  наголосив генеральний директор Національного комітету Товариства Червоного Хреста України Максим Доценко.

Як повідомляв УНІАН, завод Кока-Кола у Великій Димерці під Києвом, що був зупинений у перший день повномасштабного вторгнення, відновив свою роботу у травні 2022 року після деокупації Київської області.