Тато-військовий прикрив собою: історія немовляти, що вижило під час удару по Краматорську / скриншот

27 червня російська ракета "Іскандер" влучила в піцерію в центрі Краматорська, що призвело до значних жертв серед цивільного населення. Серед тих, хто постраждав під час цієї кривавої атаки – 9-місячна Мія та її батьки. В коментарі ТСН родина розповіла, як вдалося вижити під час удару і як нині почувається постраждала дитина. 

Ярина займається волонтерством, і допомагала війську як під час вагітності, так і після народження маленької Мії. Того рокового дня жінка з крихітною донькою поїхали до Краматорська – відвезти допомогу і побачитись з татом-військовий. Вибухи пролунали за мить після того, як подружжя зайшло в піцерію. Врятуватися від найстрашнішого дозволили дві стіни, за якими опинилася родина. 

"Ми зайшли замовити їжу, і тільки офіціант узяв замовлення, чоловік вийшов із туалету – і одразу спалах. … Він собою прикрив. Нас трішки шатнуло все одно. Йому теж діставали з голови [уламки]. Чоловік кричить: "Виходь, виходь". Почали люди небайдужі збиратися і кажуть, давай дитину і сама перелазь, я потім через скло і завали вже лізла", – пригадує Ярина.

Жінка впевнена, що якби в момент удару вони були на вулиці, "було би набагато гірше". "Але Бог нас вберіг", – переконана вона.

І в Ярини, і в маленької Мії досі загоюються численні колоті рани.

"У нас перелом кістки, слава Богу, закритий, вчасно все зробили. Нам пощастило, що не знепритомніли і не втратили багато крові. … Нам прилетіла балка і скло, а через дві стіни прилетіла ракета. І вона, виходить, мені і їй розсікла голову. Скло ми виймали самі, я відмовилася від госпіталізації. В пріоритеті дитина", – каже жінка.

Удар по Краматорську 27 червня 2023 - що відомо 

Ввечері 27 червня російські окупанти завдали удару по Краматорську, поціливши в місцеву піцерію, яка була переповнена відвідувачами.Внаслідок атаки загинули 13 людей, в тому числі діти. Жертвами цієї атаки стали, зокрема,  українська письменниця Вікторія Амеліна, близнючки - Юля та Аня Аксьонченко. Понад 60 отримали поранення, серед них – дев'ятимісячна Мія.  Також серед поранених – громадяни Колумбії (політик, журналіст та письменник).

Вас також можуть зацікавити новини: