Жданов розповів, як обирають людей під час набору до піхоти / фото facebook.com/GeneralStaff.ua

Військовий експерт Олег Жданов розповів, як обирають чоловіків під час мобілізації для набору до піхоти. Головною вимогою є хороша фізична підготовка. 

"Вік може бути і 40+. Але людина повинна мати хороше здоров'я і фізичну підготовку. Всі інші навички здобудуться", – наголосив експерт під час ефіру на YouTube.

За його словами, важливим аспектом також є стійка психіка у військових. Він зазначив, що тренінги щодо стійкості у стресовій ситуації є частиною програми бойової підготовки штурмовиків будь-якої армії світу.

Відео дня

Мобілізація в Україні: що треба знати

З моменту початку повномасштабного вторгення Росії в Україну 24 лютого 2022 року, в нашій країні діє воєнний стан та оголошено всезагальну мобілізацію. 

22 січня 2023 року президент України Володимир Зеленський заявив, що військове керівництво повинно створити резерви особового складу Сил оборони України. Він зазначив, що не може розкрити подробиць мобілізаційних процесів, але Ставка Верховного Головнокомандувача ухвалила відповідні рішення.

Юрист-волонтер Владислав Зайцев пояснив, що в українському законодавстві немає переліку місць, де можуть вручати повістки, тому це може проводитися представниками військкомату де завгодно. 

Водночас адвокат Олександр Заруцький зауважив, що повістку повинні вручати у руки людині, яка в ній зазначена. Тому наліпити документ на двері й вважати це отриманням людиною незаконно.

Вас також можуть зацікавити новини: