Експерт закликав визнати, що війна надовго / колаж УНІАН, фото УНІАН

Адвокат Роман Ліхачов розповів про своє бачення, як можна провести в Україні мобілізацію без зайвого клопоту. Він вважає, що цим питанням повинні займатися Центри надання адміністративних послуг, а ефективним інструментом стала б "Дія".

"Я б прибрав повністю ТЦК від роботи з мобілізацією. Я вважаю, що з цим можуть впоратися місцева влада, ЦНАП... Якщо має людина право на відстрочку, подав всі документи, є чіткий перелік, і в "Дію" прийшов документ про відстрочку і тимчасове посвідчення військовозобов'язаного, або військовий квиток", - заявив юрист Центру надання підтримки ветеранам та їхнім родинам Роман Лихачов у коментарі NV.

Він закликав прибрати від процесу мобілізації чиновників, а також працювати з мотивацією українців. Експерт переконаний, що людина, яка йде в армію, повинна бути впевненою в тому, що не буде мати проблем з грошима, і сім'я захисника завжди буде забезпечена.

Відео дня

Крім того, він закликав визнати, що війна - надовго.

"Воювати дійсно доведеться, швидше за все, всім", - підсумував адвокат.

Мобілізація в Україні - останні новини

19 грудня президент Володимир Зеленський повідомив, що військові заявили про необхідність мобілізувати 450-500 тисяч українців.

Кабмін вніс до Ради законопроект про мобілізацію, який передбачає низку скандальних змін, у тому числі зниження мобілізаційного віку та відповідальність за неявку до військкомату.

4 січня комітет Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки розпочав розгляд нового законопроекту про мобілізацію

Вас також можуть зацікавити новини: