Нардепи могли б піти воювати, щоб надихнути українців, - Жорін

Мобілізація публічних людей, народних депутатів та іншої так званої еліти або їхніх дітей була б гарною мотивацією для звичайних українців, щоб вони працювали на перемогу.

Про це заявив колишній командир полку "Азов", майор Збройних сил України, заступник командира 3 окремої штурмової бригади Максим Жорін в інтерв’ю Фактам ICTV.

"Щоб надихнути суспільство, було б правильно, щоб в армію пішли ті, хто вважає себе умовною елітою. Я далеко не всіх їх такими вважаю, але вони так собі накрутили і такими себе вважають. Публічні люди, відомі, народні депутати, не народні депутати, всі ті, кого люди бачать перед собою. Вони могли піти в армію як приклад або щоб пішли їхні діти", – заявив Жорін.

Відео дня

Військовий вважає, що це абсолютно нормальний процес, який відбувався й під час Першої та Другої світових війн. Він додав, що у ті часи навіть було соромно, якщо ти належиш до влади в цій країні і в твоїй родині ніхто не воює за цю країну. Жорін додав, що нардепи та представники еліти повинні показати обов’язковий приклад.

Втім, офіцер вважає, що марно закликати до усвідомленого рішення, тому що навряд чи з них хтось це зробить. Він пропонує піти іншим шляхом та визначити, хто не приносить користь на своїй посаді.

"Але можна піти іншим шляхом і визначити тих, хто не є абсолютно корисним на своїх місцях. Я вважаю, що сьогодні навіть у Верховній Раді інколи вже мені соромно дивитися на те, чим займаються окремі депутати. Це реально перетворюється в цирк. Українці дивляться як на якесь шоу для слаборозвинутих. Це точно не те, чим вони можуть займатися", – додав Жорін.

Мобілізація в Україні - важливі новини

11 січня Кабінет міністрів відкликав скандальний законопроект про мобілізацію. Після доопрацювання його повторно винесуть на розгляд до Верховної Ради. Ряд норм законопроекту викликали дискусії, зокрема, електронні повістки, вилучення у підприємців авто, призов інвалідів третьої групи та інше.

В Офісі президента запевнили, що закон буде прийнятий в будь-якому випадку. 

Офіцер управління 12 бригади "Азов" Національної гвардії України Дмитро Андрющенко вважає, що для побудови професійної армії, яка буде якісно виконувати бойові завдання, треба підготувати людину, спитати, де вона себе бачить у війську, а вже потім надати їй кваліфіковану військову професію згідно її навичок.

Вас також можуть зацікавити новини: