Головні новини України 12 лютого 2021 / фото УНІАН

В Україні уперше повідомлено про підозру нардепу за "кнопкодавство" в Раді. У країні тим часом продовжується сніговий колапс з хуртовинами й ожеледицею.

Снігова негода в Україні

Сьогодні, 12 лютого, в Україні, крім південного сходу, складні погодні умови, хуртовини, снігові замети, на дорогах ожеледиця. Пориви вітру 15-20 м/с.

Найближчої суботи Україну продовжить засипати снігом та вдарить мороз. Сухо буде тільки на заході і півдні країни. 

Відео дня

Протест під ОАСК через рішення про перейменування проспекту Бандери

Під Окружним адміністративним судом Києва влаштували протест через рішення про перейменування проспекту Бандери на колишню назву - Московський проспект. Активісти закликали президента України Володимира Зеленського ліквідувати цей суд.

Підозра нардепу за "кнопкодавство" в Раді

Прокурори повідомили про підозру народному депутатові України за "кнопкодавство" на пленарному засіданні Верховної Ради. Це перший практиці прокуратури випадок притягнення до відповідальності за ст. 364-2 Кримінального кодексу України.

Перевірка телеканалу "НАШ"

Національна рада України з питань телебачення та радіомовлення призначила ще одну перевірку телеканалу "Наш" через поширення в ефірі колишнім прем’єр-міністром Миколою Азаровим пропаганди країни-агресора, що використовується в інформаційній війні проти України.

Новини України 12 лютого 2021 / фото REUTERS

Захворюваність на коронавірус

В Україні за добу коронавірус виявили у 4773 людей.

Всього з початку пандемії лабораторно підтверджено 1262867 випадків захворювання на COVID-19, із яких 1106155 людей одужали 24174 - померли.

Перемир’я на Донбасі

У районі проведення операції Об’єднаних сил на Донбасі російсько-окупаційні війська за добу п’ять разів порушили режим припинення вогню. Внаслідок обстрілів загинуло двоє захисників України. Зокрема, внаслідок кулеметного обстрілу загинув боєць 28-ї ОМБр Владислав Лященко.

Президент Володимир Зеленський під час відвідування передової на Донбасі заявив, що Україна не дозволить російським найманцям зірвати режим припинення вогню.

Головні новини України: що важливо знати 12 лютого 2021