Одному з нардепів повідомили про підозру через "кнопкодавство" / фото УНІАН, Олександр Кузьмін

Прокурори повідомили про підозру народному депутатові України за "кнопкодавство" на пленарному засіданні Верховної Ради.

Це перший практиці прокуратури випадок притягнення до відповідальності за ст. 364-2 Кримінального кодексу України. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила керівник Офісу генпрокурора Ірина Венедіктова.Читайте такожРазумков розповів, як у Раді планують боротися з "кнопкодавством"

"Нардеп під час розгляду поправок до законопроекту щодо обігу земель сільськогосподарського призначення неодноразово здійснював неособисте голосування з використанням персональної картки колеги", - йдеться у її повідомленні.

Відео дня

Як розповіла Венедіктова, народний депутат викликався до Офісу генпрокурора на 11 лютого для вручення повідомлення про підозру, однак не з’явився та про причини неявки не повідомив.

Письмове повідомлення про підозру направлено до Апарату Верховної Ради, за місцем проживання парламентаря, на його електронну пошту.

"Кримінальна відповідальність за "кнопкодавство" - важливий запобіжник, яким треба активно користуватися. Закони повинні прийматися без порушення закону", - наголосила генпрокурор.

Ім'я депутата не називалося, але, за інформацією джерела УНІАН у парламенті, йдеться про "мажоритарника" із Закарпаття Владіслава Поляка.

Вас також можуть зацікавити новини: