Головні новини України 15 грудня 2020 / фото УНІАН, Сергій Чузавков

На Майдані Незалежності у Києві сталися сутички між ФОПами та поліцією.  Парламент продовжив "особливий статус" Донбасу ще на рік.

Сутички між ФОПами та поліцією у Києві

Активісти руху #SaveФОП, які протестують у центрі Києва, cпробували поставити на Майдані Незалежності намети, однак поліція їм завадила. Між протестувальниками та правоохоронцями стались сутички. Для допомоги постраждалим на Майдан прибули "швидкі".

Через шумові гранати Майдан Незалежності опинився у диму. Поліція відійшла до Головпоштамту, проте встигла забрати з собою намети.

Відео дня

Активісти заявили, що не збираються залишати Майдан і будуть там ночувати.Поліція застосувала сльозоточивий газ і шумові гранати до протестуючих, а також знесла більше ніж десять наметів.

"Особливий статус" Донбасу

Верховна Рада України продовжила ще на один рік дію закону про особливий порядок місцевого самоврядування на Донбасі.

Затори на дорогах Києва

На Шулявському мосту впали три опори. Через це на мосту утворився великий затор і змінилися маршрути громадського транспорту, а також обмежено дорожній рух до станції метро Дорогожичі. У центрі Києва також значні затори, рух на деяких вулицях повністю перекрито.

Ситуація з коронавірусом

За добу в Україні коронавірусну інфекцію діагностували у 8416 осіб, при цьому за добу одужала рекордна кількість пацієнтів - 16150 українців

Станом на 15 грудня в Україні офіційно підтверджено 909082 випадків захворювання на COVID-19, із яких одужали 522868 українців, 15480 - померли.

Новини України 15 грудня 2020 / фото УНІАН, Чузавков Сергій

Повернення повноважень НАЗК

Верховна Рада ухвалила закон про внесення змін до закону України "Про запобігання корупції" щодо відновлення інституційного механізму запобігання корупції (№4470). НАЗК, своєю чергою, оприлюднило зауваження до ухваленого закону про відновлення своїх повноважень.

Головні новини України: що важливо знати 15 грудня 2020