Тривають обшуки в УПЦ МП / фото: facebook.com/ssu.kyiv

Служба безпеки України здійснює контррозвідувальні заходи на території кафедрального собору Української православної церкви (Московського патріархату) у Борисполі Київської області.

"Служба безпеки України спільно з Національною поліцією та добровольчими формуваннями територіальних громад у межах системної роботи з протидії підривній діяльності російських спецслужб в Україні здійснює контррозвідувальні (безпекові) заходи на території об’єкту Свято-Покровського кафедрального собору у м. Бориспіль на Київщині", - йдеться у повідомленні ГУ СБУ у Києві та Київській області.

Зокрема, вказані заходи проводяться:

Відео дня
  • для унеможливлення використання афілійованих із центрами впливу в РФ релігійних громад в якості осередку "русского міра" та убезпечення населення від провокацій і терористичних актів;

  • перевірки даних про використання приміщень УПЦ для переховування диверсійно-розвідувальних груп, іноземних громадян, зберігання зброї тощо.

Також, за безпосередньої участі представників церкви правоохоронці в межах чинного законодавства проводять огляд території та приміщень з метою виявлення заборонених до обігу предметів, а також здійснюють перевірку осіб на предмет їхньої причетності до протиправної діяльності на шкоду державному суверенітету України.

Обшуки в УПЦ МП – актуальні новини

З 22 листопада співробітники СБУ проводять контррозвідувальні заходи у культових спорудах на територіях монастирів та єпархій УПЦ.

1 грудня президент Володимир Зеленський повідомив, що Рада національної безпеки і оборони України доручила уряду внести на розгляд Верховної Ради законопроект щодо унеможливлення діяльності в Україні афілійованих з центрами впливу в Росії релігійних організацій.

Сьогодні, 9 грудня, стало відомо, що повідомилено про підозру ректору Почаївської духовної семінарії Української православної церкви Московського патріархату, який здійснював антиукраїнську діяльність.

Вас також можуть зацікавити новини: