Олег Сахон призначений новим заступником командувача НГУ / фото Нацгвардія

Президент Володимир Зеленський призначив заступника командувача Національної гвардії України. Ним став генерал-майор Олег Сахон.

Відповідний указ глави держави №143/2023 від 9 березня опубліковано на сайті президента.

"Призначити Сахона Олега Олександровича заступником командувача Національної гвардії України", – йдеться у документі.

Відео дня

Олег Сахон: що про нього відомо 

Олег Сахон був начальником Східного територіального управління Національної гвардії України. У 2020 році йому було присвоєно звання генерал-майора.

У 2017 році разом з СБУ та силами контрдиверсійної боротьби Сахон брав участь у проведенні спеціальної операції на Луганщині. Вона відбулася в районі населених пунктів Новозванівка та Троїцьке. Тоді нацгвардійці затримали 28 осіб, причетних до незаконних збройних формувань. Під час операції двоє бойовиків чинили опір, їх було знищено.

У 2022 році після російського вторгнення Сахон брав участь в обороні Харкова.

Сахон також відзначений декількома державними нагородами: медаллю За бездоганну службу ІІІ ступеня, орденом Данила Галицького та орденом Богдана Хмельницького ІІІ ступеня.

Останні кадрові рішення в Україні

6 березня відбулася низка кадрових змін у Службі безпеки України. Указом президента були звільнені очільники регіональних управлінь СБУ в Запорізькій та Сумській областях. Також було звільнено заступника голови СБУ Олександра Якушева.

На початку березня було змінено очільника Херсонської міської військової адміністрації. На цю посаду призначили Романа Мрочка.

Вас також можуть зацікавити новини: