"Пташка" прокоментувала скандальні слова Фаріон про російськомовних військових / фото Катерина Поліщук в Facebook

Захисниця "Азовсталі" Катерина Поліщук, відома також як "Пташка", відреагувала на скандальні слова Ірини Фаріон про російськомовних військових, які боронять Україну. 

"Знайте межу! Мій свідомий вибір – розмовляти українською незалежно від обставин. Але заяви подібних пані фУріон викликають не бажання просувати українську, а лише сказати і це моя позиція: пані фУріон, забрудніть руки священною українською землею, смердючим порохом і лайном, в якому доводиться вже десятий рік воювати кожному з нас. Проведіть тут хоча б добу, перш ніж називати себе патріоткою. Ваші слова не вартують і ламаного гроша, якою б мовою вони були", – написала вона в Instagram.

"Пташка" зауважила, що вважає Фаріон ворогом, який просуває наратививи Кремля.

Відео дня

"Ваша позиція не проукраїнська і я вважаю вас проектом Кремля. Ви – ворог, що просуває отруйні гидкі наративи. Ваша позиція і вислови – лайно. Це говорить вам та, яка в полоні розмовляла Українською", – написала захисниця. 

Вона наголосила, що захищає Україну "три роки пліч-о-пліч з Героями, які розмовляють українською, російською, грузинською, білоруською, польською, десятками діалектів, англійською та десятком інших мов та говірок".

"Обовʼязково перевірте мій допис на наявність помилок. І назвіть мене не патріоткою. І ще. Знаєте що, пані фУріон, заверните свою позицию в мусорный пакетик, прицепите на палочку и идите в сраку!" – резюмувала вона. 

скріншот

Скандал довкола Фаріон

Нещодавно українська мовознавиця, докторка філологічних наук та колишня депутатка Ірина Фаріон докорила воїнам легендарного полку "Азов" за те, що дехто з них говорить російською мовою. Вона видала, що не вважає російськомовних захисників українцями і патріотами, і назвала їх "збродом". 

Колишній командир полку "Азов", майор ЗСУ, заступник командира 3 окремої штурмової бригади Максим Жорін відповів на закиди. Він наголосив, що Фаріон "ніхто не давав права відкривати рота у бік бійців "Азову", Третьої штурмової чи будь-якого другого підрозділу української армії". 

На скандальну заяву звернув увагу і Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець. Він звернувся до правоохоронних органів. 

Примітно, що у "Львівській політехніці", де Фаріон викладає, заявили, що "не несуть відповідальності за висловлювання працівників та студентів поза університетом". Водночас студенти закладу розклеїли стінах університету листівки із закликом звільнити Фаріон, повідомляють у місцевих телеграм-каналах.

Вас також можуть зацікавити новини: