СБУ проводить обшуки в енергетичній компанії "VS Energy" / фото СБУ

Служба безпеки України проводить обшуки в енергетичній компанії "VS Energy", власниками якої є російські олігархи.

Як повідомило УНІАН джерело в СБУ, йдеться про члена комітету Держдуми РФ з міжнародних справ Євгенія Гінера, депутата Держдуми РФ Олександр Бабаков та "злодія в законі" Михайла Воєводіна.

"СБУ прийшла з обшуками до відомої енергетичної компанії VS Energy. Її власники – російські олігархи Гінер, Воєводін і Бабаков. Це не звичайна фірма, а компанія, яка володіє декількома обленерго і займає 10% енергетичного ринку України. Саме ця галузь зараз потерпає від рашистів найбільше", - зазначило джерело.

Відео дня

Водночас, у відомстві нагадали, що олігархи уже знаходяться під санкціями, "тож у СБУ є повне право прийти туди з обшуками".

Обшуки СБУ 22 листопада - що відомо

Зранку співробітники СБУ прийшли з обшуками в Києво-Печерську лавру. Правоохорнці повідомили, що проводять контррозвідувальні заходи. Слід зазначити, що раніше з'явилася інформація про прославляння Росії в одному з храмів Лаври.

В СБУ вказали, що розпочали кримінальне провадження за частиною 1 статті 436-2 "Виправдання, визнання правомірним, заперечення збройної агресії Російської Федерації проти України, глорифікація її учасників" Кримінального кодексу України.

Крім того, обшуки пройшли й в областях - на території Корецького Свято-Троїцького монастиря у місті Корець, жіночого монастиря на честь Волинської ікони Божої Матері в селі Серники Зарічненського району та на території приміщень Сарненсько-Поліської єпархії УПЦ

Вас також можуть зацікавити новини: