Українка випадково знайшла в Чечні хлопчика з України / скріншот

Українка випадково знайшла в російській Чеченській республіці хлопчика з України. Дитина вигукнула "Слава Україні!", побачивши дівчину на тлі українського прапора.

Так, в мережі поширюється ролик з російського відеочату. На кадрах українка розмовляє з чоловіком, який стверджує, що він знаходиться в Чечні. При цьому поруч з ним маленький хлопчик, який вигукнув: "Слава Україні!".

За словами чоловіка, він не розуміє українську мову, питання від дівчини йому переводить дитина. Українка спробувала дізнатися, звідки дитина. У свою чергу чоловік заявив, що хлопчик з Києва.

Також на тлі чути чоловічі голоси та сміх, а також фразу: "Підуть брати Київ".

Спочатку з'явилася інформація, що знайдена дитина з Херсонської області. Це нібито восьмирічний Іван Малиновський.

Українка випадково знайшла в Чечні хлопчика з України - ЗМІ

Пізніше в "Службі розшуку дітей Магнолія" спростували цю інформацію.

"Ми ретельно перевірили інформацію, а також зв'язалися з розшукує його мамою Івана. Жінка підтвердила, що на відео не її син, не Іван Малиновський!", – йдеться у повідомленні.

Водночас у проекті "Знайти своїх" у коментарі виданню "Українська правда" повыдомили, що хлопчика, який потрапив на відео, впізнали рідні.

Російські окупанти викрадають дітей в Україні - що відомо

Російські окупанти після повномасштабного вторгнення в Україну відзначилися депортацією маленьких українців. Мова йде не тільки про сиріт, а й про дітей, у яких є батьки. 

Аналітики американського Інституту вивчення війни повідомляє, що викрадених в Україні дітей віддають на усиновлення в російські сім'ї. Крім того, російська дитяча омбудсменка Марія Львова-Бєлова усиновила хлопчика, вивезеного з Маріуполя. 

У зв'язку з примусовою депортацією дітей України Міжнародний кримінальний суд видав ордер на арешт Львови-Бєлової і президента РФ Володимира Путіна.

У свою чергу уповноважена президента України з прав дитини та дитячої реабілітації Дар'я Герасимчук заявила, що відомо про викрадення росіянами майже 14 тисяч дітей.

Вас також можуть зацікавити новини: