Україна завершила евакуацію з Гази: в розвідці розповіли, скільки людей вивезли

Головне управління розвідки Міністерства оборони України заявило про успішне завершення операції з порятунку наших громадян із сектору Гази.

Зазначається, що здійснена ГУР МО України та МЗС України за дорученням Президента України евакуаційна місія відбувалась у декілька етапів.

 "У підсумку із небезпечної зони вдалось вивезти 315 людей:  304 українці, два палестинці, дев'ять громадян Молдови. Серед врятованих із сектору Гази ― двоє осіб з пораненнями, онкохвора, вагітна, а також двоє громадян, які координували українських  воєнних розвідників безпосередньо у зоні конфлікту", - інформує розвідка у своєму у Telegram-каналі.

Відео дня

Війна Ізраїлю проти ХАМАС - що відомо про долі українців

7 листопада повідомлялося про те, що першій групі зі 101 українця дозволили евакуацію з сектора Гази. Також на прохання України випустили 51 громадянина Молдови, повідомив посол України в Ізраїлі Євген Корнійчук.

24 листопада речник МЗС Олег Ніколенко повідомив, що загалом протягом першого етапу евакуації Україні вдалося вивести з Гази 259 людей

31 жовтня Ніколенко озвучив дані про загиблих українських громадян в Ізраїлі та секторі Гази в результаті бойових дій. Так, МЗС України підтвердило загибель в Ізраїлі 21 українця. Одна людина вважається зниклою безвісти.

У Секторі Гази – четверо загиблих, серед яких троє дітей. Поранено шість громадян України. 

Вас також можуть зацікавити новини: