"Я не бачу, що війна закінчиться": генерал "Марсель" заявив про необхідність мобілізації

За його словами, необхідно нарощувати людський ресурс, щоб продовжувати протистояти російській навалі.

Начальник Харківського гарнізону та сил оборони Харкова Сергій Мельник "Марсель" заявив, що Росія перевищує Україну по людських ресурсах у 10-15 разів. Тож мобілізацію необхідно продовжувати. 

"Мобілізація потрібна для того, щоб ми могли забезпечити військові частини певними спеціалістами. Повинні бути і штурмовики, і люди, які вміють мінувати та розміновувати, і снайпери, і водії, інженери, і медики — всі категорії. Повинна прийти людина — фахівець саме на це місце. Ми проводимо виявлення цих людей в цивільному житті, повинні їх також готувати, і по цих облікових військових спеціальностях повинні комплектувати ті військові частини, яким необхідний саме цей спеціаліст", - зазначив генерал "Марсель" в інтерв'ю "Суспільному".

За словами генерала, Росія сьогодні нас перевищує по людях в 10 чи 15 разів. Україні потрібно поповнювати свої резерви і давати їм відсіч.

Водночас "Марсель" погодився, що Україні варто змінити підхід до мобілізації. Саме з цією метою Рада розглядає законопроект про мобілізацію.

"Мабуть, він ще не допрацьований, я ж не знаю, але закон про мобілізацію має бути такий виважений, він повинен мати всі аспекти. Людина прийшла в армію і зрозуміла: я зайшов, я соціально захищений, не дай боже, якась ситуація зі мною, сім'я соціально захищена, він отримує кошти, він воює, він не озирається назад, він знає, що він повністю матеріально і забезпечує свою родину, і країна потім має про нього попіклуватися. Ми без мобілізації не обійдемося, це вже на віка з таким сусідом. Але повинно бути все чітко і виважено", - пояснив топ-військовий.

Генерал зазначив, що під час війни є багато непопулярних рішень, які потрібно все одно впроваджувати. "Якщо ми програємо, нікого не буде, ні нашої сім'ї. Всіх поставлять на коліна і розстріляють. Якщо виграємо - все. Тому немає іншого варіанту, але його і не буде. З таким ворогом тільки два - або смерть, або перемога. Це повинні люди розуміти: ми отримали війну в країні", - зазначив він.

"Марсель" також наголосив, що українці повинні вчитися на цій помилці і змінювати її швидко, як змінюється сьогодні війна. Генерал додав, що війна змінюється дуже швидко, тому повинно змінюватися наше мислення.

"Все ще попереду, війна ще не закінчилася, вона не закінчиться. Я не бачу, що вона закінчиться. Вона закінчиться може тільки одним - звільнення всіх територій від цього окупанта, ми повинні їх викинути за поребрики державного кордону, і тоді про щось можна буде говорити", - сказав генерал.

Мобілізація в Україні: останні новини

Член комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки й нардеп від "Слуги народу" Федір Веніславський заявив, що за два роки повномасштабної війни понад 8 тисяч мобілізованих так і не були на передовій

Раніше він запевнив, що про зниження віку, з якого людина може бути призвана на військову службу за мобілізацією, нижче позначки в 25 років, наразі не йдеться. За його словами, ці дискусії не ініціюються і не точаться на жодному рівні.

Вас також можуть зацікавити новини: