З телеекранів зникне російська / фото ua.depositphotos.com

З 17 липня цього року набирає чинності закон "Про медіа", який збільшує вимоги щодо використання державної мови в ефірах українських програм, повідомляє Уповноважений із захисту державної мови Тарас Кремінь.

"Відтак, за три місяці використання недержавної мови в ефірах допускається лише у вжитих учасниками програм сталих виразах, коротких фразах чи окремих словах. А усі виступи, інтерв'ю, коментарі, пояснення, запитання, окремі репліки тощо недержавною мовою мають бути перекладені, дубльовані або озвучені українською", – пояснив Кремінь.  

За його словами, це допоможе уникнути українсько-російської двомовності в теле- та радіоефірах. Адже така практика й досі існує на загальнонаціональних телевізійних каналах. 

Відео дня

"З 17 липня така практика буде припинена. Української стане більше!", - зазначив Кремінь.

Нагадаємо, що з 1 січня 2024 року телеканали, які мають ліцензію на загальнодержавне мовлення, повинні транслювати програми державною мовою, зокрема і фільми, не менше, ніж 90% загального часу ефіру між 7:00 і 18:00, а також між 18:00 і 22:00 год.

Інші важливі новини

Через обстріл РФ Чернігова, відомо вже про 13 загиблих, серед них – 25-річна лейтенантка поліції. Під завалами ще перебувають люди.

На думку журналістів The Wall Street Journal, війна в Україні наразі переживає критичний момент. А шанси Києва витіснити Росію виглядають все більш примарними

Про складну ситуацію в Україні пише й Politico, відзначаючи, що причиною цьому є нездатність Заходу відправити зброю Києву.

Вас також можуть зацікавити новини: