Еліна Світоліна / twitter.com/australianopen

У Мельбурні завершився чвертьфінальний матч турніру Великого Шолома - Відкритого чемпіонату Австралії з тенісу, в якому перша ракетка України Еліна Світоліна грала проти японки Наомі Осаки.

Поєдинок завершився з рахунком 6:4, 6:1 на користь 21-річної японки. Для перемоги над 24-річною українкою їй знадобилося трохи більше години, повідомляє офіційний сайт змагань.

Осака підтвердила статус однієї з найбільш талановитих молодих тенісисток світу. Якщо до середини першого сету йшла приблизно рівна гра, і суперниці впевнено брали гейми на власних подачах, то починаючи з шостого гейму японка стала нав'язувати Еліні вкрай агресивний прийом подачі. До цієї тактики Світоліна виявилася повністю не готова. У підсумку - поразка в першій партії 4:6.

Відео дня

Читайте такожВизначилися перші півфінальні пари тенісного Australian Open

У другій партії Осака відчула ще більшу впевненість і грала майже без помилок. У Світоліної, навпаки, не припинялися провальні гейми на власній подачі. Так, у другому геймі вона припустилася двох подвійних помилок поспіль, а на брейк-пойнті японку, до того ж, супроводжувала і удача - м'яч потрапив в трос сітки і опустився на половину корту Еліни.

За рахунку 0:3 у другій партії українська тенісистка викликала на корт фізіотерапевта, поскаржившись на проблеми з плечем, але пауза в грі їй не допомогла.

Японка зробила ще один брейк, який став п'ятим для неї у матчі, а потім за рахунку 5:1 успішно подала на матч. 6:1.

Таким чином, Еліна Світоліна не змогла перевершити власне досягнення річної давнини. Вихід у чвертьфінал залишається для українки найкращим результатом на турнірах Великого Шолома.

Суперницею Осаки в півфіналі буде переможниця пари Серена Вільямс - Кароліна Плішкова.