Як прискорити будь-який телефон Android: це справа на пару хвилин / фотоREUTERS

Якщо проводити порівняння Android та iPhone, і говорити про те, чим Android краще, то до числа його переваг можна віднести більше свободи в плані налаштувань і модифікацій, дозволяючи користувачам підлаштовувати систему під себе.

Однією з таких секретних налаштувань є режим розробника, доступ до якого може отримати будь-який Android-користувач. За допомогою нього можна швидко прискорити роботу смартфона і підвищити його продуктивність всього за пару хвилин.

Як прискорити будь-який телефон Android 

Щоб розблокувати приховані опції Android, заходимо в налаштування смартфона, відкриваємо "Відомості про телефон", потім – "Відомості про ПО". Далі знаходимо пункт "Номер збірки" і натискаємо на нього 7 разів поспіль.

Відео дня

Після цього повертаємося на попередню сторінку налаштувань і виявляємо, що в меню з'явився новий пункт "Параметри розробника".

Скріншот

Тепер ви можете самостійно управляти роботою свого смартфона і налаштовувати різні параметри системи під себе. Прискорити ж роботу системи нам допоможе настройка графічного прискорювача.

Заходимо в розділ "Апаратне прискорення" (в залежності від оболонки Android може називатися по-різному), і ставимо галочку напроти пункту "Прискорити роботу GPU". Також можна поставити галку напроти пункту "Відключення апаратного накладення" і "Включення 4X MSAA".

Ще один пункт в параметрах розробника, за допомогою якого можна прискорити роботу відкриття вікон – це настройка анімації в параметрі "Промальовка". За замовчуванням на всіх Android-смартфонах пункти "Анімація вікон"," Анімація переходів"і "Тривалість анімації" встановлено на значеннях "1х". Знижуємо це значення до 0,5Х або повністю вимикаємо анімацію.

Скріншот

Таким чином, ви змусите смартфон працювати швидше, активніше використовуючи потужності процесора, графічного прискорювача і оперативної пам'яті.

При цьому важливо зауважити, що якщо у вашого пристрою слабкий процесор або мало оперативної пам'яті, то в параметри розробника краще не лізти – може погіршитися автономність, також смартфон може нагріватися сильніше звичайного. Переважно даний розгін більше актуальний для тих, хто активно використовує свій смартфон для ігор.

Раніше УНІАН ділився лайфхаком, як за пару дій посилити сигнал Wi-Fi, і куди його найкраще поставити, щоб домашній інтернет став швидшим.

Також розповідали, як назавжди позбутися від реклами в додатках і іграх. Даний лайфхак підходить для Android-смартфонів, але деякі з них можуть бути застосовні і на iOS.

Вас також можуть зацікавити новини: