Як правильно доглядати за акумулятором iPhone: поради Apple / фото ua.depositphotos.com

Напевно, ні для кого не секрет, що батарея смартфона буде працювати краще, якщо не допускати повної розрядки девайса до 0% і не доводити рівень акумулятора до 100%. Але акумулятор смартфона набагато комплексніше, ніж може здатися, на перший погляд.

Нещодавно компанія Apple оновила розділ з рекомендаціями щодо правильного поводження з акумулятором iPhone – так що нехтувати даними їй рекомендаціями однозначно не варто.

Як продовжити життя батареї айфона

Перше, про що потрібно знати – це температура експлуатації. Якщо раніше в Еппл говорили, що айфон буде адекватно працювати при температурі 0-35 градусів Цельсія, то тепер допустимі межі склали всього від 16 до 22 градусів.

Відео дня

Особливо важливо не перегріти телефон влітку – висока температура може вплинути на хімічні реакції в акумуляторі телефону і привести до його швидкого розряду. Це може призвести до зниження місткості акумулятора та погіршення його продуктивності з часом.

По-друге, встановлюйте всі оновлення, які приходять на смартфон, незалежно від їх масштабів і частоти. Найчастіше навіть найдрібніші апдейти можуть виправити помилки, пов'язані з роботою акумулятора. І навпаки, бета-версії iOS можуть знизити рівень автономності.

Скріншот

По-третє, знімайте чохол під час зарядки. Apple стверджує, що зарядка Айфона без чохла позитивно позначиться на тривалості терміну служби акумуляторного блоку. Як правило, особливо сильно "нагрівають" смартфони шкіряні чохли і MagSafe Wallet.

Нарешті, не забувайте поміняти батарею смартфона при втраті її місткості більш ніж на 20%. Зупинити процес старіння акумулятора неможливо і з часом він так чи інакше почне працювати гірше. У кращому випадку стара батарея буде менше тримати і гальмувати роботу смартфона, в гіршому – може спалахнути.

Цю інформацію ви можете дізнатися в розділі "Акумулятор" в параметрах, де вказана максимальна місткість батареї – з часом вона знижується.

Скріншот

Раніше УНІАН ділився лайфхаком, як у пару кліків поліпшити свій Chrome. Для цього потрібно активувати всього два налаштування – перша звільняє пам'ять, роблячи браузер спритнішим, тоді як друга дозволяє збільшити час роботи ноутбука без підзарядки.

Також розповідали, які речі не можна залишати поруч з роутером. Карти з магнітною смугою і Bluetooth-пристрої варто перекласти якнайдалі від роутера в першу чергу.

Вас також можуть зацікавити новини: