Як відключити рекламу на будь-якому смартфоні: є три безкоштовних способу / ua.depositphotos.com

Нав'язлива реклама в додатках та іграх на смартфоні – компроміс, з яким доводиться миритися, завантажуючи безкоштовну програму на телефон. Але можна цілком легально відключити рекламні інтеграції – й для цього не потрібно нічого завантажувати чи встановлювати.

Описані нижче інструкції підходять для смартфона на Android, але деякі з них підійдуть і для Apple-гаджетів. Розбираємося – як назавжди прибрати рекламу або знизити кількість рекламних банерів до мінімуму.

Найпростіший спосіб відключити рекламу в іграх 

Найпростіший спосіб, окрім придбання платної версії програми – увімкнути авіарежим. Рекламні блоки за замовчуванням вимагають попереднього завантаження з інтернету, тому, очевидно, що в разі відсутності мережі вони не будуть відображатися.

Відео дня

Увімкнення та вимкнення режиму польоту на телефоні залежить від моделі і операційної системи, але загалом, для більшості пристроїв це можна зробити наступним чином:

  • на Android: "Налаштування" → "Мережа та інтернет" → "режим польоту" → перемикніть цю опцію в положення"Увімкнено"
  • на iPhone: проведіть пальцем вниз від верхньої частини екрана → натисніть на іконку літака, щоб включити режим польоту.

Однак, майте на увазі, що при включеному авіарежимі ви також не зможете отримувати вхідні дзвінки, сповіщення або використовувати функції, які вимагають підключення до інтернету.

Як відключити рекламу в іграх, змінивши регіон

У Великобританії здійснюється суворий контроль за рекламою в додатках. Є навіть окреме відомство – Advertising Standards Authority (ASA) – яке регулює рекламний ринок. Тому в іграх для жителів Великобританії в більшості випадків рідше зустрічається рекламне сміття. 

Загалом, заходимо в налаштування смартфона, ставимо регіон "Великобританія" і перевіряємо самі.

Скріншот

Третій спосіб – налаштувати DNS-сервер

В Android-смартфонах 9.0 і пізніше з'явилася можливість налаштування персонального DNS-сервера, який буде обробляти весь вхідний трафік на ваш смартфон.

Один з таких DNS серверів – AdGuard DNS, який фільтрує небажаний трафік, в тому числі рекламу. Щоб його активувати, потрібно зайти в налаштування смартфона, вибрати опцію персонального DNS-сервера і вбити в рядок хост dns.adguard.com. Як результат, потік реклами знизиться або взагалі вичерпається.

Скріншот

Раніше УНІАН розповідав, як швидко зарядити телефон, не угробивши при цьому батарею. Ці рекомендації виручать, якщо йти з дому потрібно прямо зараз і банально немає декількох годин для зарядки смартфона.

Також ділилися порадами, як продовжити життя акумулятора свого телефону. Так, зупинити процес старіння акумулятора неможливо, проте можна контролювати його стан. 

Вас також можуть зацікавити новини: