Щомісячна аудиторія ChatGPT вже становить 100 млн користувачів. / фото ua.depositphotos.com

Глава компанії Nvidia Дженсен Хуанг назвав гучний ChatGPT одним з найбільших досягнень в області обчислень, доступних кожному. Він порівняв значущість чат-бота з появою веб-браузерів або моментом, коли вийшов перший iPhone.

Коли ми востаннє бачили технологію, яка настільки універсальна, що може вирішувати проблеми різних людей? Те, що зробила OpenAI [творці ChatGPT], дійсно одне з найбільших досягнень, коли-небудь зроблених в області обчислень – сказав Хуанг в рамках свого виступу в університеті Берклі.

Президент NVIDIA конкретизував і спробував передати аудиторії розуміння всієї широти можливостей ChatGPT: він може написати вірш, заповнити електронну таблицю, обробити масиви даних, фото і відео, не кажучи вже про вміння програмувати та творити.

Відео дня

На думку Хуанга, за останні 40 років комп'ютери ставали складнішими та складнішими, ускладнюючи процес програмування. Як результат, це збільшувало технологічний розрив. Але завдяки ШІ взаємодія з сучасними комп'ютерними системами стане простіше. У майбутньому кожен зможе вирішувати свої завдання, просто попросивши такого помічника щось зробити для вас. 

ЗМІ пишуть, що ChatGPT і подібні технології – потенційна "золота жила" для NVIDIA, як виробника потужних обчислювальних пристроїв. OpenAI вже використовує близько 25 000 відеокарт NVIDIA для задоволення поточних потреб серверів і з огляду на висхідний попит і появу суперницьких аналогів, відеокарти NVIDIA, які, як відомо, пропонують найкращі можливості ШІ, можуть стати популярним вибором.

Детальніше про ChatGPT 

ChatGPT OpenAI підкорив інтернет наприкінці минулого року. Цей чат-бот, здатний легко і впевнено відповідати на складні питання, а також писати прозу, вірші або комп'ютерний код по команді, а за швидкістю зростання обійшов навіть TikTok. ChatGPT працює на основі генеративного ШІ, що створює новий контент після навчання на величезних обсягах даних.

На тлі популярності ChatGPT технологічні гіганти, зокрема, Microsoft і Google, стали анонсувати свої продукти, схожі за функціями на штучний інтелект OpenAI.

Вас також можуть зацікавити новини: