Користувачі "Київстару" знову скаржаться на збої в роботі / Колаж УНІАН, ілюстрація REUTERS, фото ua.depositphotos.com

У середу вранці користувачі мобільного оператора "Київстар" знову почали повідомляти про збої у роботі та відсутність деяких послуг, зокрема, відсутність зв'язку. Про це йдеться у коментарях під останнім дописом компанії у Facebook.

Раніше на офіційній сторінці "Київстару" опублікували пост, у якому повідомляється, що компанія відновила роботу додатка "Мій Київстар", тож всі послуги мають бути доступними. Проте користувачі у коментарях пишуть, що це насправді зовсім не так. Зокрема, люди скаржаться на відсутність зв'язку, мобільного інтернету та неможливість перевірити стан рахунку та поповнити рахунок.

Користувачі оператора обурюються / скріншот

На проблеми зі зв’язком скаржаться користувачі "Київстару" з різних регіонів країни.

Відео дня
Проблеми зі зв'язком у різних регіонах / скріншот

У коментарях під відповідним постом значна частина користувачів незадоволена тим, що мобільний оператор знову не працює повноцінно, хоча заявив протилежне та обурюється відсутністю оперативної офіційної інформації.

Люди скаржаться на відстуність офіційної інформації / скріншот

Згодом компанія все ж повідомила, що наразі є проблеми зі зв'язком у деяких регіонах та пообіцяла якнайшвидше відновити його.

"Наша мережа наразі на етапі стабілізації після масштабної хакерської атаки, тому все ще можуть виникати короткочасні складнощі в роботі послуг. Так, зранку 20 грудня у ряді міст на заході і півдні України виникли складнощі із голосовим зв`язком і роботою мобільного застосунку "Мій Київстар". Спеціалісти компанії працюють над відновленням сервісів", - йдеться у повідомленні.

Відповідь "Київстару" / скріншот

Оновлено 10.41. Пізніше у компанії пояснили, що сьогоднішній збій у "Київстар" - не нова кібератака, а наслідки попередньої.

"Це подолання наслідків попередньої атаки", - пояснила в ефірі Радіо Свобода представниця компанії Анна Захараш і зазначила, що короткострокові збої ще можуть бути найближчим часом.

Збій у роботі "Київстар" - що відомо

12 грудня стався масштабний збій в роботі українського оператора "Київстар". Були відсутні мобільний зв'язок, інтернет та працював сайт оператора. В "Київстар" пояснили, що мережа зазнала потужної хакерської атаки. 

Увечері 13 грудня "Київстар" розпочав включення голосового зв'язку по всій Україні.

18 грудня "Київстар" після масштабного технічного збою повернув можливість своїм абонентам надсилати SMS-повідомлення, в тому числі - в міжнародному роумінгу. 

19 грудня у "Київстар" повідомляли, що телеком-мережа компанії увійшла в період стабілізації, а 99% базових станцій на підконтрольній Україні території – у працездатному стані. Також клієнтам було відновлено всі основні базові сервіси: послуги зв’язку та мобільного інтернету, SMS, послуги міжнародного голосового роумінгу.

Вас також можуть зацікавити новини: