Журналісти обрали п'ятірку найкращих компактних смартфонів / фото ASUS

Сьогодні смартфони з великими екранами практично витіснили компактні. Але у продажу ще є пристрої, які легко поміщаються в кишеню і підходять для використання однією рукою, при цьому пропонуючи оптимальну продуктивність.

Редактори порталу Tom's Guide зібрали п'ять найкращих компактних смартфонів, на які варто звернути увагу в 2024 році. Серед них є як Android-гаджети, так і iPhone.

  • iPhone 13 mini. Найкращий компактний смартфон в принципі, вважають експерти. У нього ультракомфортні габарити, потужний процесор, який ще не скоро застаріє і топова камера з нічним режимом і Cinematic Mode. Apple цю модель більше не продає, але її досить легко знайти у сторонніх продавців.
  • ASUS Zenfone 10. Один з небагатьох компактних Android-флагманів, у якого при цьому практично немає слабких сторін. Екран – 5,92 дюймів, AMOLED, 144 Гц. Усередині стоїть флагманський процесор Snapdragon 8 Gen 2, а за фото і відео відповідає чудова подвійна камера з основним сенсором 50 Мп.
  • Samsung Galaxy Z Flip5. Оскільки компактних флагманів зараз майже не випускають, їхньою альтернативою стали розкладачки. Цим смартфоном можна комфортно керувати однією рукою: діагональ зовнішнього дисплея становить усього 3,4 дюйма. Модель також захищена від потрапляння води та вологи.
  • iPhone 15 Pro. На подив, флагманська серія Apple має досить зручні габарити. 6,1-дюймовий OLED-дисплей  – один із найякісніших на ринку, а процесора Apple A17 спокійно вистачить навіть для ААА-тайтлів.
  • iPhone SE (2022). Найменший і водночас найдоступніший смартфон у списку. 4,7-дюймовий дисплей, який хоч і отримав IPS-матрицю, дуже хороший і вільно вміщається в одній руці. Цей "малюк" працює швидко, має батарейку на цілий день роботи та тривалу підтримку оновленнями iOS, а коштує дешевше $400.

Відео дня
iPhone SE, iPhone 13 та iPhone 13 mini / фото AppleInsider

Показово, що свіжий рейтинг задоволеності AnTuTu показав, що у 2024 році у користувачів Apple найбільшою симпатією користуються раритетні iPhone, які вирізняються компактним дизайном, порівняно з більш сучасними версіями.

Нагадаємо, що анонс нових iPhone має відбутися у вересні 2024 року. Смартфони вперше за багато років виростуть у розмірах, а на корпусі з'явиться ще одна кнопка, за допомогою якої можна буде налаштовувати зум і фокус.

Вас також можуть зацікавити новини: