Наскільки Windows 11 непопулярна на тлі Windows 10: наочна статистика

11-ка ніяк не може домогтися "народної" любові, навіть незважаючи на те, що Windows 10 залишилася без нових функцій.

Аналітичне агентство StatCounter опублікувало звіт про частку різних версій Windows. Він показує, що за 2 роки зі свого релізу Windows 11 так і не вдалося стати новим стандартом для ПК-індустрії.

На сьогодні Windows 11 є 2-й за популярністю операційною системою від Microsoft з часткою 26.14% користувачів. Найбільш поширена Windows 10 – її використовують на більш ніж 69% комп'ютерів.  

Користувачі не поспішають оновлювати свої пристрої до Windows 11, навіть незважаючи на те, що "десятка" більше не отримуватиме функціональних оновлень – тільки виправлення помилок і патчі безпеки. Втім, повністю підтримка системи закінчиться тільки в 2025 році.

Говорячи про популярність Windows 11 серед українських користувачів, то тут ситуація для 11-ки ще плачевніша. Наразі вона встановлена тільки на 13,77% комп'ютерах, причому на Windows 7, що вийшла майже 15 років тому, припадає частка в 7,2%.

Традиційно, Windows 11 користується більшою популярністю серед геймерів через свої "ігрові" фішки. Статистика Steam по залізу показує, що різниця між Windows 10 і Windows 11 становить лише 20 відсотків – 58% проти 38%.

Нагадаємо, наприкінці жовтня вийшло найбільше оновлення Windows 11 за всю історію ОС. Розробники оновили "Провідник", додали підтримку RAR-архівів і впровадили технології штучного інтелекту.

А вже восени 2024-го відбудеться вихід Windows 12. Вже відомо, що окрім звичайної версії, буде випущена "полегшена" версія, призначена для комп'ютерів зі слабким "залізом". А акцент в новій ОС буде зроблено на ШІ і хмарних технологіях.

Вас також можуть зацікавити новини: