Windows 12 буде безкоштовним оновленням і не потребуватиме підписки / фото Microsoft

В останні тижні в мережі активно обговорювалося питання про можливий перехід наступної версії Windows на передплатну систему розповсюдження. Нібито працювати це повинно за аналогією зі Spotify і Netflix, де користувачі платять щомісяця за послуги сервісу.

Як з'ясував портал Windows Latest, підписка дійсно буде, але не для звичайних користувачів Windows 12.

Вся річ у тім, що відомості про платну підписку насправді належали до Enterprise-збірки Windows 12, і не мали відношення до основної версії W12. З цього випливає, що Microsoft посадить на підписку організації, які отримують розширену підтримку (наприклад, можливість звертатися на гарячу лінію при виникненні проблем в роботі ОС), а звичайні користувачі зможуть, як і раніше, активувати "вінду" за допомогою довічного ключа.

Відео дня

Більш того, є інформація, що на неї можна буде оновитися безкоштовно, як це вже було раніше у випадку з Windows 10 і 11.

Windows 12 – що вже відомо

За наявними даними, наступна версія Windows буде активно інтегруватися з ШІ і хмарними технологіями, а в плані дизайну вона буде більше схожа на MacOS.

Також є інформація, що окрім звичайної версії Windows 12 буде випущена і lite-версія, призначена для пристроїв зі слабким "залізом". Вона стане своєрідною відповіддю Chrome OS.

Поки дата випуску Windows 12 залишається невідомою, але, імовірно, вона відбудеться восени 2024 року. 

Вас також можуть зацікавити новини: