Який бюджетний смартфон купити у 2024: експерти обрали 5 моделей / фото REUTERS

Одна з найкращих особливостей екосистеми Android – це великий вибір серед бюджетних пристроїв. Для порівняння, найдоступніший з актуальних iPhone має застарілий дизайн і коштує від 429 доларів.

Якщо ви в пошуках бюджетного Android, редакція Engadget підібрала для вас кілька чудових варіантів у ціновому діапазоні від $100 до $429 (~14 000 грн). Тут вам і Samsung, і Motorola, і OnePlus.

Найкращий бюджетний Android – OnePlus Nord N30. На сьогодні він пропонує найкраще співвідношення ціни і можливостей.

Відео дня

Телефон отримав потужний процесор Snapdragon 695 у парі з 8 ГБ оперативної пам'яті, 108-мегапіксельний основний сенсор, а також дисплей із кадровою частотою 120 Гц, що рідко зустрічається в бюджетних телефонах.

OnePlus Nord N30.

Найкращий смартфон до $300 – Samsung Galaxy A15. Він отримав 6,5-дюймовий дисплей із трохи повільнішою частотою оновлення 90 Гц, ніж Nord N30. Однак, оскільки він оснащений OLED-панеллю замість РК-дисплея, він може похвалитися кращою яскравістю і більш насиченими кольорами, ніж практично всі його конкуренти.

З продуктивністю теж все відмінно, а отримувати оновлення смартфон буде до 2028 року.

Samsung Galaxy A15.

Найкращий смартфон до $200 – Motorola Moto G Play (2024). За ці гроші покупці отримають некомпромісний смартфон зі швидким процесором і 6,5-дюймовим IPS-дисплеєм із частотою 90 Гц.

Несподівано корпус G Play має захист від води та пилу – ця опція рідко трапляється в пристроях дешевше 200 доларів.

Motorola Moto G Play (2024).

Якщо є зайві гроші – Pixel 7A. Його складно назвати бюджетником при стартовій ціні в $500, але нещодавно його ціна впала до $420.

Якщо ви шукаєте доступний телефон з високою продуктивністю, потужним для свого сегмента набором камер і бонусами на кшталт бездротової зарядки, то це найкращий вибір.

Pixel 7A

Виділяється з маси – Nothing Phone (2a). Цей смартфон приваблює своїм дизайном з прозорою задньою панеллю і підсвічуванням, а також однією з найкращих оболонок Android.

Загалом, за свій цінник (350 доларів) це дуже гідний апарат.

Nothing Phone (2a).

Раніше Realme представила новий недорогий смартфон з рекордно швидкою зарядкою. Виробник позиціонує новинку як доступний смартфон для геймінгу.

А популярний бенчмарк AnTuTu склав рейтинг народних смартфонів – ними власники задоволені найбільше. Крім флагманів до топ-3 пробився недорогий апарат Honor.

Вас також можуть зацікавити новини: