iPhone XR пропонує співвідношення ціна/якість на даний момент / фото Apple

iPhone для багатьох – стандарт смартфона вже 10 років, якщо не більше. Але зараз на ринку утворилася така кількість моделей, що можна легко заплутатися, особливо якщо не дуже уважно стежити за релізами.

Сайт Phone Arena проаналізував ринок і знайшов три бюджетні моделі iPhone, які можна спокійно брати в 2024 році. Навіть якщо ви виберете девайс трьох або чотирирічної давності, на нього будуть приходити всі оновлення так само як і на нові моделі.

Найкращі дешеві iPhone, які можна купити у 2024 році:

iPhone XR. Хоч ця модель і вийшла наприкінці 2018 року, вона не настільки сильно відстає за продуктивністю і функціоналом від більш свіжих моделей.

Відео дня

iPhone XR обладнаний 6,1-дюймовим РК-дисплеєм, 12-Мп основною камерою і 7-Мп фронталкою, яка здатна видавати якісні фото для соцмереж. А оновлення iOS приходитимуть до кінця 2025 року.

Який бюджетний iPhone взяти у 2024 році: є 3 найкращі варіанти від експертів

iPhone SE 2022. Цей смартфон унікальний за багатьма параметрами. По-перше, це найдоступніший айфон в актуальній лінійці Apple, по-друге, підкуповує 4,7-дюймовий дисплей, яким зручно користуватися однією рукою, по-третє, запасу потужності процесора Apple A15 укупі з оптимізацією iOS з головою вистачить на 5 років стабільної роботи.

Ще апарат має непогану одинарну камеру та батарейку на цілий день роботи.

Який бюджетний iPhone взяти у 2024 році: є 3 найкращі варіанти від експертів

iPhone 13. З моменту виходу 2021 року його вартість впала до $599. За ці гроші покупці отримують потужний iPhone з великою батареєю, підтримкою 5G, трендовим дизайном і перевіреним набором камер, що забезпечує чудову якість фотографій, яку практично не відрізнити від деяких з останніх моделей iPhone.

Мінімум на чотири роки використання – стільки його підтримуватимуть оновленнями – тринадцятки точно вистачить.

Який бюджетний iPhone взяти у 2024 році: є 3 найкращі варіанти від експертів

Хоч до виходу iPhone 16 залишається майже пів року, в мережі вже накопичилося достатньо чуток про нові смартфони. Так, Pro-моделі не тільки виростуть у розмірах, а й отримають прокачані камери і батареї. А базові моделі отримають рекордну кількість забарвлень і оновлений дизайн камери.

Про смартфони iPhone 17 теж уже відомо дещо. У лінійці 2025 року Apple вперше за довгий час "прокачає" фронтальну камеру, а базові моделі нарешті отримають 120-герцеві OLED-екрани ProMotion.

Вас також можуть зацікавити новини: