Українці здебільшого обирають Аndroid, але кількість користувачів iPhone зростає / фото Xiaomi

Більшість українців традиційно віддають перевагу смартфонам на Android, проте кількість користувачів, які обирають апарати на iOS, зростає вже кілька років поспіль. Про це йдеться у свіжому дослідженні Rakuten Viber.

Згідно з даними на лютий 2024 року, 78% українців "сидять" на Android. Що стосується iOS-юзерів, то сьогодні їхня частка становить 22% – зростання за два роки на 5 відсотків.

П'ятірка лідерів мобільного ринку залишається незмінною порівняно з двома попередніми роками:

Відео дня
  1. Samsung
  2. Redmi
  3. Apple
  4. Xiaomi
  5. Huawei

Що стосується конкретних моделей, то топ-5 складається виключно з пристроїв Xiaomi і старенького iPhone. Найпопулярнішим смартфоном в Україні є Redmi 9A: це ультрабюджетний девайс із 60-герцовим IPS-дисплеєм, основною камерою 13-Мп і батареєю на 5000 мАг. До топ-5 також потрапили iPhone 11, Redmi 9C, Redmi Note 9 і Redmi 9.

Зазначимо, що влітку 2023 року Xiaomi додала Redmi Note 9, Redmi 9 і Redmi 9A до списку "застарілих" пристроїв. Це означає, що на оновлення прошивки їхнім власникам більше не варто розраховувати. А в системі смартфонів можуть бути виявлені вразливості, які не будуть виправлені патчами.

Названо найпопулярніші смартфони в Україні: у топі тільки бюджетники

Смартфони Xiaomi завжди виділялися від інших смартфонів своєю доступною вартістю і співвідношенням ціни-якості. Але в останні кілька років пристрої китайського бренду стали дорожчати, і ця тенденція продовжиться у 2024 році.

Раніше цього місяця Samsung представила новий хітовий середняк Galaxy A55. Експерти DxOMark дуже високо оцінили його дисплей: у глобальному рейтингу він обійшов деякі преміальні моделі, включно з iPhone 14, OPPO Find X6 Pro і Google Pixel 7.

Вас також можуть зацікавити новини: