Темний режим виявився корисним для економії заряду батареї смартфона / ua.depositphotos.com

Смартфони з акумуляторами місткістю 5000-6000 мАг стають стандартом на ринку, і незабаром буде важко знайти апарат на Android з меншою місткістю батареї. Однак навіть такі "монстри" можуть зіткнутися з проблемою швидкої розрядки акумулятора.

Щоб уникнути неприємних ситуацій, коли батарея сідає в найвідповідальніший момент, необхідно стежити за її зарядкою. Цю просту істину знає кожен власник смартфона, але не кожен здогадується про те, що активувавши всього одну функцію, можна на довше зберегти заряд батареї.

Збереженню акумулятора телефону допоможе "Темний режим"

Мало хто знає, але використання темного режиму (Dark mode) на телефоні та в мобільних застосунках може помітно допомогти заощадити заряд акумулятора. Але є один момент.

Відео дня

У світі смартфонів існує два основних типи дисплеїв: рідкокристалічні (LCD) і органічні світлодіодні (OLED), також відомі як AMOLED, Super AMOLED і т.д. На OLED-екранах кожен піксель висвітлюється окремо, і при відображенні чорного кольору він просто вимикається, що дозволяє економити заряд акумулятора.

Отже, використання темного режиму на смартфоні з OLED-дисплеєм має збільшити час автономної роботи пристрою. Разом з тим, в LCD-екранах підсвічування забезпечується світлодіодами, розташованими за або збоку від матриці, тому відображається колір не впливає на заряд батареї.

Увімкнення темного режиму на Android та iOS різниться, але загалом процедура досить проста. Ось інструкції для кожної з платформ:

Android:

  • Відкрийте налаштування телефону.
  • Знайдіть пункт "Зображення" або "Екран".
  • Знайдіть опцію "Темна тема" або "Темний режим" і переведіть її в положення "Увімкнено". У деяких версіях Android ця опція може бути прихована в меню "Розширені налаштування" або "Режим розробника".

iOS:

  • Відкрийте налаштування телефону.
  • Знайдіть пункт "Екран і яскравість".
  • Виберіть опцію "Темний режим". Там же можна налаштувати автоматичне включення темного режиму в залежності від часу доби, вибравши опцію "Автоматично".

Велика кількість соціальних мереж та месенджерів також пропонують темні теми, які можна ввімкнути в налаштуваннях програми або налаштуваннях операційної системи телефону.

Інструкція для включення темної теми в Telegram

Однак варто пам'ятати, що економія заряду батареї – це комплексний підхід. Щоб продовжити час роботи вашого пристрою від одного заряду, також рекомендується знизити яскравість екрана, включити режим економії енергії та закрити програми, що працюють у фоновому режимі. Водночас є певні функції, які "їдять" батарею смартфона і вони абсолютно не потрібні.

Також важливо дотримуватися правила, що заряджати смартфон потрібно на певному відсотку, уникаючи повної зарядки до 100%. Більшість користувачів рідко звертають увагу на всі тонкощі процесу зарядки й від цього істотно вкорочують "життя" не тільки батареї, але і смартфона.

Вас також можуть зацікавити новини: