У 2023 році продажі смартфонів впали до 10-річного мінімуму / фото Phone Arena

Дослідницька компанія Counterpoint Research випустила невтішний звіт про стан ринку смартфонів у третьому кварталі 2023 року. Падіння продажів у порівнянні з аналогічним періодом рік тому склало 8%.

Як йдеться у звіті, найбільше падіння продажів сталося у Xiaomi (разом на 15 %), vivo (падіння склало 14%), а також у Samsung (-13% рік до року). Замикають п'ятірку "антилідерів" OPPO і Apple, які в порівнянні з минулим роком скоротили свої позиції на 10% і 9% відповідно.

Лідером на світовому ринку смартфонів залишається компанія Samsung – у третьому кварталі 2023 року їй належить 20% світового ринку. Одними з найбільш продаваних пристроїв виробника виявилися складні Flip 5 і моделі серії Galaxy A. 

Відео дня

На 2-му місці розташувалася Apple з 16% ринку, а замикає трійку лідерів Xiaomi з часткою в 12%.

Джерело: Counterpoint Research

При цьому є бренди, у яких продажі збільшилися за останній рік. Серед них – Honor, Huawei і бренди Transsion Group (Tecno і Infinix). Перша компанія змогла поліпшити показники завдяки зростаючим позиціям глобальних продажів, тоді як Huawei сильно допоміг дебют флагманської лінійки Mate 60 на рідному для компанії китайському ринку.

Аналітики Counterpoint Research вважають, що за підсумками всього 2023 року ринок смартфонів скоротиться до найгірших показників за останні десять років. Це пов'язують з відсутністю необхідності в заміні старих пристроїв на нові на розвинених ринках. Також в останні роки спостерігається розширення сегмента б/у смартфонів.

Раніше Apple дала поради, як правильно купувати iPhone "з рук". Як запевняє виробник, їх апарати "служать довше, ніж будь-які інші смартфони".

А в найближчі тижні відбудеться презентація лінійки Xiaomi 14. Вони отримають нову оболонку HyperOS, Snapdragon 8 Gen 3, а також зможуть похвалитися найяскравішими екранами на ринку.

Вас також можуть зацікавити новини: