У топ-10 найбільш продаваних смартфонів перші 4 місця займають iPhone / фото ua.depositphotos.com

Дослідницька компанія Counterpoint Research випустила звіт про найпродаваніші смартфони у світі станом на другий квартал 2023 року. Весь топ-10 окупували пристрої Apple і Samsung.

Яблучні смартфони зайняли чотири перші позиції з моделями iPhone 14, iPhone 14 Pro Max, iPhone 14 Pro і iPhone 13. Samsung, своєю чергою, має в активі місця з п'ятого по десяте зі смартфонами Galaxy A14, A54, A14 5G, S23 Ultra, A04e і A34.

У Counterpoint підкреслили, що ринкова частка преміальних смартфонів Apple iPhone Pro значно збільшилася в Азії і Європі, а сімейство Galaxy A від Samsung особливо добре зарекомендувало себе в Азії і Латинській Америці.

Відео дня

У звіті також говориться, що в останні роки світовий ринок смартфонів демонструє спад. Цей тренд багато в чому пов'язаний з розширенням сегмента б/у смартфонів – наприклад, замість покупки нового середньобюджетного пристрою багато хто з користувачів віддає перевагу старому флагману.

Найпопулярніші смартфони в 2023 році / джерело: Counterpoint

Дослідження показало, що iPhone 15 є чи не найдешевшим айфоном в історії – щоправда, це з урахуванням інфляції. Більш вигідною покупкою був тільки найперший iPhone 2007 року.

Нагадаємо, базові моделі iPhone 15 відзначилися низкою фішок iPhone 14 і 14 Pro Max. При цьому ціни в порівнянні з минулим роком не збільшилися, що робить Айфон 2023 року логічним апгрейдом.

Водночас Samsung раніше в цьому місяці представила "народний" смартфон Galaxy S23 FE, який фанати чекали кілька років. Як і очікувалося, пристрій отримав дизайн та начинку від топових моделей Galaxy, проте коштує при цьому помітно дешевше.

Вас також можуть зацікавити новини: