Окупанти створюють фейкові чат-боти СБУ / Джерело: t.me/dsszzi_official

З дня повномасштабного вторгнення РФ в Україну війна триває на лише на фронті, але й в інформаційному та цифровому напрямках. Ворог намагається розвідати інформацію та завдати шкоди українцям.

За інформацією Держспецзв’язку, росіяни ширять мережею фейковий чат-бот СБУ для повідомлень про пересування своєї техніки.

"Російські окупанти намагаються зменшити опір українців та запускають нові фейки. Як повідомляють в СБУ, цього разу вони поширили в мережі фейковий чат-бот зі схожою на офіційний назвою, яка відрізняється лише на кілька літер", – йдеться у повідомленні.

Відео дня

У відомсті нагадують, що їхній офіційний чат-бот – @stop_russian_war_bot – та закликають українців неодмінно перевіряти, куди вони надсилають дані, та довіряти лише офіційним сторінкам державних органів і структур.

Нагадаємо, в Україні створили застосунок "ТиХто" для виявлення диверсантів. Він буде особливо корисний для СБУ, Нацгвардії та бійців ТрО.

Водночас в Україну тестують нову систему екстреного оповіщення населення. Тож, якщо вам стали приходить такі повідомлення – не лякайтеся.

Вас також можуть зацікавити новини: