Мобільні оператори почали тестування нової системи оповіщення / фото ua.depositphotos.com

Сьогодні вранці жителям різних регіонів України стали приходити лячні оповіщення про надзвичайну ситуацію.

У ДСНС України заспокоюють – зараз проходить тестування системи екстреного оповіщення населення, про яку згадувалося раніше.

Її особливість полягає в тому, що повідомлення відразу виводиться на екран телефону, поверх усіх програм або заблокованого екрана, з одночасним гучним попереджувальним звуковим сигналом.

Відео дня

Наголошується, що це робиться задля оперативного інформування населення про загрозу виникнення надзвичайних ситуацій або інших небезпечних подій і послідовності дій в цих ситуаціях.

фото з соцмереж

Найбільше таких оповіщень, судячи з реакції в соцмережах, отримали абоненти lifecell і Kyivstar. Наразі виглядає злегка недопрацьовано, але незабаром обіцяють привести до ладу.

фото з соцмереж

Раніше УНІАН вже писав, що в Україні запрацював додаток "ТиХто" (ТyHto) для миттєвої перевірки підозрілих осіб. Сервіс буде особливо корисний для СБУ, Нацгвардії та бійців ТрО.

Водночас українські рятувальники запустили інтерактивну карту з замінованими і небезпечними ділянками. Можна щодня відстежувати детальну динаміку робіт з розмінування в розрізі регіонів.

Вас також можуть зацікавити новини: