Спочатку нові "фішки" з'являться для підписників тарифів Plus і Enterprise / ua.depositphotos.com

OpenAI оголосила про випуск великого оновлення чат-бота ChatGPT, який працює на базі мовної моделі GPT. Тепер нейромережа стала ще більше схожа на людину. 

Як говоритися в офіційному блозі OpenAI, ChatGPT тепер може "бачити, чути і говорити". 

  • Голос. ChatGPT і раніше можна було ставити питання в голосовому форматі через мобільний додаток. Але тепер чат-бот знайшов свій голос – точніше, відразу п'ять голосів на вибір. Послухати кожен з них можна за посиланням.
  • Слух. Також ChatGPT навчився відповідати на питання, які користувач не написав, а вимовив з включеним мікрофоном. Ця фішка доступна лише в мобільному додатку.
  • Око. Ще оновлений чат-бот навчився розпізнавати і аналізувати зображення. Наприклад, якщо у вас зламався велосипед, сфотографуйте його та надішліть ChatGPT. Нейромережа розповість, як його полагодити. Або проаналізує складний графік і зробить висновки.

Відео дня
Ось як виглядає діалог з нейромережею через зображення / фото OpenAI

Впровадження нових функцій вже почалося. Спочатку вони будуть доступні для підписників тарифів Plus (19,99 долара на місяць) і Enterprise, а з часом доступ відкриють всім.

Попри те, що ChatGPT, запущений в кінці 2022 року, викликав справжній фурор в IT-спІльноті компанія OpenAI, що стоїть за створенням популярного чат-бота, постала перед фінансовими труднощами, і тепер їй загрожує банкрутство вже через рік.

А тим часом Meta Цукерберга готується до запуску потужного конкурента ChatGPT. Ілон Маск теж не залишається осторонь: у квітні мільярдер створив нову компанію з розвитку штучного інтелекту (ШІ) під назвою X.AI Corp і пообіцяв випустити більш "чесного" чат-бота.

Вас також можуть зацікавити новини: