Флагманський процесор Samsung Exynos виявився могутнішим за всіх конкурентів / фото Samsung

Схоже, Samsung готується повернутися до використання власних процесорів вже в лінійці Galaxy S24. В мережі з'явилися перші результати тестування неанонсованого процесора Exynos 2400, який обходить Snapdragon 8 Gen 3 і конкурує з A16 Bionic.

Так, в тесті Geekbench за підсумками найкращого прогону новий процесор Samsung набрав 1711 балів і 6967 балів в однопотоковому і багатопотоковому режимах відповідно. Якщо для порівняння брати A16 Bionic, то рішення від Apple набирає близько 1870 і 5300 балів.

Зазначається, що Exynos 2400 на 30% потужніше флагманського процесора від Qualcomm – Snapdragon 8 Gen 2, який використовується в поточній лінійці Galaxy S23. Це дозволяє припустити, що новий чіп Samsung може виявитися навіть потужніше майбутнього Snapdragon 8 Gen 3. Але важливі будуть реальні сценарії використання, зазначають журналісти.

Відео дня

Поки невідомо, коли Samsung представить Exynos 2400, але майже напевно можна припустити, що це відбудеться на початку 2024 року разом з лінійкою Galaxy S24.

До речі, найпотужнішим Android-смартфоном сьогодні вважається Red Magic 8 Pro+, який працює на базі Snapdragon 8 Gen 2. Загалом, всі топ-10 позицій в березневому рейтингу найбільш продуктивних смартфонів дісталися пристроям, які працюють на процесорах Qualcomm.

Раніше стало відомо, що Samsung переносить в свої недорогі смартфони одну з фішок флагманських моделей – але для споживачів це не хороші новини. Відтепер недорогі пристрої бренду не матимуть зарядного пристрою в комплекті. Першим з "тонкої" коробкою став Galaxy A14. 

Водночас УНІАН розповідав, чому не можна залишати зарядку від телефону в розетці і які небезпеки для всього будинку це тягне за собою. 

Вас також можуть зацікавити новини: