Meta може розблокувати акаунти Трампа протягом декількох тижнів / фото REUTERS

Американська компанія Meta, що володіє популярними соціальними мережами Facebook та Instagram, оголосила про свої плани розблокувати акаунти колишнього президента США Дональда Трампа.

Як зазначив у своїй заяві 25 січня президент Meta з глобальних питань Нік Клегг, розблокувати акаунти американського політика можуть протягом наступних кількох тижнів.

У компанії пояснили таке рішення тим, що хочуть дати можливість американцям чути різні політичні думки в суспільстві.

Відео дня

"Громадськість повинна мати можливість чути, що говорять її політики — хороше, погане і потворне, — щоб вони (громадяни - ред.) могли зробити усвідомлений вибір при голосуванні", - йдеться в заяві компанії.

Однак в Meta попередили, що в разі повернення Трампа в Facebook та Instagram, політик повинен буде дотримуватися внутрішніх правил компанії й не публікувати заборонений контент. Інакше щодо його соціальних мереж застосують більш суворий бан: на термін від місяця до двох років.

Блокування соціальних мереж Дональда Трампа

Нагадаємо, що вперше акаунти колишнього президента США Дональда Трампа в Facebook та Instagram були заблоковані засновником Meta Марком Цукербергом у 2021 році. Також це рішення підтримав Twitter

Це сталося на тлі скандалу Трампа зі штурмом Капітолію прихильниками американського лідера 6 січня. Там визнали, що Трамп закликав учасників мітингу на свою підтримку до заворушень й провокував насильство.

20 листопада 2022 року новий власник Twitter Ілон Маск після опитування користувачів розблокував аккаунт колишнього президента США. Однак сам Трамп туди так і не повернувся.