Акаунт Трампа у "Твіттері" розблоковано \ фото REUTERS

Власник Twitter Ілон Маск після опитування користувачів розблокував акаунт колишнього президента США Дональда Трампа у цій соцмережі.

"Люди висловилися. Трампа буде відновлено", - повідомив Маск у Twitter.

В опитуванні було підраховано трохи більше 15 млн голосів, з яких 51,8% проголосували за поновлення аккаунту Трампа.

Відео дня

При цьому Маск визнав, що на кількість голосів мають вплив так звані "боти".

Після розблокування кількість підписників Трампа у Twitter невпинно зростає.

Блокування акаунтів Трампа

В січні 2021 року адміністрація соцмережі Twitter назавжди заблокувала доступ до аккаунту Трампа. Його сторінки у Facebook і Instagram також були заблоковані.

Керівництво найбільших соцмереж вирішило, що присутність Трампа на їхніх платформах створює ризик насильства, маючи на увазі події із захопленням будівлі Капітолію та насильством, яке його супроводжувало. А ще раніше президента Трампа неодноразово звинувачували у розпалюванні расистських настроїв своїми твітами.

Також корпорація Amazon припинила послуги хостингу сервісу Parler, популярного у прихильників Трампа, після чого цей сервіс став недоступним для користувачів. У відповідь Трамп заявив, що "Нас не змусять замовкнути" і анонсував створення власної інтернет-платформи, проте за кілька хвилин це повідомлення було видалено з Твіттера.

12 жовтня 2022 року стало відомо, що Twitter, після покупки Маском, переглядає свою політику щодо довічного блокування користувачів.

А 19 листопада Маск запустив у соцмережі голосування з питанням, чи варто розблокувати сторінку 45-го президента США Дональда Трампа.

Вас також можуть зацікавити новини: