Як поліпшити камеру на Андроїд: потрібно всього один додаток / фото УНІАН

Флагмани Google стабільно займають топові місця у світовому рейтингу камерофонів, а бюджетні моделі обходять дорогі iPhone і Android-смартфони у "сліпих" тестах.

І справа тут не тільки в оптиці і сенсорах – невеликі габарити смартфонів не дозволяють встановити найтоповішу "начинку", тому особливу увагу в Google приділяють алгоритмам постобробки зображень. І додаток "Google Камера" – це та сама"чарівна паличка". Воно дозволяє поліпшити якість знімання і мінімізувати недоліки мобільних датчиків. 

І хоча спочатку "Камера" була ексклюзивом смартфонів серії Pixel, ентузіасти знайшли способи установки цієї утиліти й на інші Android-пристрої – розповідаємо докладніше як це зробити.

Що саме робить Камера Google

Вона повністю розкриває можливості камер смартфона завдяки глибокій інтеграції з ШІ. Наприклад, в Google Camera є HDR+ – це поліпшена версія HDR, при активації якої камера виконує де кілька знімків і об'єднує їх в один. Таким чином ми отримуємо оброблений варіант з широким динамічним діапазоном, реалістичною насиченістю і крутим промальовуванням.

Ще одне корисне налаштування – Night Sight, яке дозволяє робити чіткі й чисті фото при поганому освітленні, навіть коли світла настільки мало, що і ваше око мало що побачить. При активації цього режиму, Камера автоматично робить до 15 кадрів і склеює їх в один знімок.

Як круто прокачати камеру Android-смартфона: потрібна лише одна програма

З інших наворотів – можливість збереження знімків в RAW-форматі для подальшої обробки, фіча Magic Eraser для видалення зайвого об'єкта з фото, Focus Tracking для фіксації фокуса на предметі під час зйомки і цифрове збільшення без втрати якості. 

Як встановити Google Camera на свій смартфон

Найпростіший спосіб – перейти за цим посиланням, вибрати свою версію Android і завантажити потрібний APK-файл. Зрозуміло, перед цим обов'язково потрібно дати в налаштуваннях смартфона дозвіл на установку додатків з невідомих джерел. 

Після цього відкрийте розділ "завантажені файли" в браузері і встановіть додаток, надавши необхідні дозволи. Після цього можна користуватися додатком.

Варто зауважити, що всі режими й налаштування Google Камери доступні далеко не на кожному смартфоні – це залежить від характеристик вашого апарату. Втім, головні фішки точно працюватимуть.

Раніше УНІАН ділився лайфхаком, як швидко очистити смартфон, якщо не вистачає пам'яті. Також перерахував 5 "секретних" функцій Android, які кардинально змінять ваш смартфон

А якщо ви в пошуках нового смартфона, бенчмарк AnTuTu ділився рейтингом Android-гаджетів, які сьогодні пропонують найкраще співвідношення ціни і продуктивності. У найдешевшій категорії перше місце зайняв Redmi К70Е, а в найдорожчій – Nubia Z60 Ultra.

Вас також можуть зацікавити новини: