Опції Android, які варто включити прямо зараз / фото REUTERS

Система Android, на відміну від iOS, дуже гнучка в налаштуваннях і має велику кількість прихованих налаштувань, але розробники, як правило, приховують їх від користувачів. Деякі з цих варіантів значно покращують досвід користувачів, тому має сенс включити їх прямо зараз.

Щоб активувати розділ з прихованими функціями на Android, потрібно спершу зайти в налаштування, відкрити вкладку "Відомості про телефон" і пару разів нажати на "Номер збірки" або "Версія MIUI". Відкриється режим розробника – він нам і потрібен.

Обмеження запитів Wi-Fi

Вона увімкнена за замовчуванням. Її робота – обмежувати можливість шукати мережі Wi-Fi частіше, ніж 4 рази кожні 2 хвилини. 

Відео дня

Хоч зроблено це з метою економії енергії, робота функції негативним чином позначається на точності геолокації. У зв'язку з цим рекомендується вимкнути цю функцію (а при низькому заряді увімкнути назад).

5 'секретних' функцій Android, які кардинально змінять ваш смартфон

Апаратне прискорення в режимі модема

На відміну від попередньої функції, вона за замовчуванням вимкнена, щоб не провокувати велике споживання трафіку при онлайн-геймінгу чи роздачі інтернету зі смартфона.

Однак якщо у вас безлімітний тариф або немає сенсу економити гігабайти, але потрібна максимальна швидкість, рекомендується активувати цей пункт. 

Конфігурація USB на Android

Ви напевно помічали, що при підключенні смартфона до комп'ютера через USB, телефон зазвичай запитує мету підключення: зарядка або передача файлів. Активація даного параметра дозволяє встановити постійну готовність смартфона до передачі файлів.

Обмеження анімації на Android

Це налаштування особливо буде корисне власникам старих або слабких смартфонів. За замовчуванням усі три параметри (анімація вікон, переходи та тривалість) встановлено на 1, але ви можете змінити їх на 0,5.

У цьому випадку візуально буде здаватися, що ваш пристрій нібито працює повільніше, але на ділі процесор і пам'ять будуть навантажуватися менше.

5 'секретних' функцій Android, які кардинально змінять ваш смартфон

4X MSAA на Android

Ця функція призначена для усунення пікселізації зображення в іграх. Якщо у вас потужний смартфон і ви хочете вичавити з нього максимум, не соромтеся активувати опцію 4X MSAA. Але варто зауважити, що в звичайних додатках різниці ви не помітите.

5 'секретних' функцій Android, які кардинально змінять ваш смартфон

Раніше УНІАН ділився лайфхаком, як швидко очистити смартфон, якщо не вистачає пам'яті. Для цього не доведеться нічого видаляти і жертвувати фото або відео.

А якщо ви в пошуках нового смартфона, бенчмарк AnTuTu ділився рейтингом Android-гаджетів, які сьогодні пропонують найкраще співвідношення ціни і продуктивності. У найдешевшій категорії перше місце зайняв Redmi k70e, а в найдорожчій – Nubia Z60 Ultra.

Вас також можуть зацікавити новини: